Box to Box

Γκερντ Μίλερ: Ο θρύλος της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας είναι το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς τη λέξη «γκολ»

Γκερντ Μίλερ: Ο θρύλος της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας είναι το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς τη λέξη «γκολ»

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών. Το Αλτσχάιμερ ήταν η νόσος που επιχείρησε να σταματήσει τον πρώην δεινό στράικερ. Εν τέλει ήταν ο μόνος «αντίπαλος», που τον ανέκοψε. Διότι στην πλούσια και γεμάτη από γκολ καριέρα του, ελάχιστοι αμυντικοί του στέρησαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Η πρώτη σκέψη στην είδηση του θανάτου του Γκερντ Μίλερ ήταν: «ρε άνθρωπε, θες να λέγεσαι ειδήμων του γερμανικού ποδοσφαίρου και δεν γνώρισες ποτέ από κοντά τον θρύλο, τον μοναδικό, τον κορυφαίο». Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο μυαλό μου, ποιους κορυφαίους, πραγματικά κορυφαίους, ποδοσφαιριστές από το γερμανικό χώρο, συνάντησα δια ζώσης, πιστεύω ότι και πάλι θα ξεχάσω μερικούς. Λόταρ Ματέους, Γκίντερ Νέτσερ, Φραντς Μπέκενμπαουερ, Όλιβερ Καν, Πιερ Λιτμπάρσκι. Αυτούς τους τοποθετώ στο πάνω ράφι.

Ακριβώς από πάνω - μισό, τρία τέταρτα, ΕΝΑ σκαλοπάτι – βρίσκεται ο Γκερντ Μίλερ. Με την CosmoteTV κάναμε τόσες αποστολές: σε τελικούς Κυπέλλου, σε ευρωπαϊκά ματς ελληνικών ομάδων κόντρα στην Μπάγερν, σε klassiker Μπάγερν-Ντόρτμουντ. Ο Γκερντ Μίλερ πουθενά. Σταμάτησε τις δημόσιες εμφανίσεις από το 2013. Προδίδω το… νεαρό της ηλικίας μου, το ξέρω. Ούτε τον έζησα από κοντά, ούτε τον είδα να παίζει ποδόσφαιρο στο Olympia Stadion, ούτε είχα την τύχη να τον συναντήσω όταν αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο. Απώλεια για μένα, σίγουρα. Που να γνωρίζει εκείνος τον θαυμασμό που τρέφει ένας Έλληνας ομογενής από τη Γερμανία για τα κατορθώματά του;

«Der Bomber». Ο Μπόμπερ. Ο εκτελεστής. Αυτός που φορτώνει αδυσώπητα με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Σε επίπεδο Bundesliga μιλάμε για 365 (!) γκολ σε 427 παιχνίδια! Μύθος! Συνολικά στην Μπάγερν, τη μοναδική φανέλα που φόρεσε στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, μέτρησε 566 γκολ σε 607 ματς! Η απόλυτη μηχανή των γκολ. Ανεπανάληπτος, μοναδικός. Συνώνυμο το επώνυμο Μίλερ με τη λέξη γκολ.

Πέρσι μας ήρθε πολλάκις στο μυαλό. Μας «ανάγκασε» ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Διότι τα 40 γκολ σε μία σεζόν το 1971/72 θεωρούνταν ντροπή και μόνο να συγκριθούν με οποιονδήποτε άλλο. Αλλά ο Λέβα φρόντισε να τοποθετήσει το όνομά του δίπλα (όχι, δεν ξεπερνιέται ο Μίλερ) στον Γερμανό άσο. Έφτασε στο φινάλε της περσινής σεζόν τα 41 γκολ. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Τι ειρωνεία...

Η σύζυγος του Μίλερ, Ούσι, που τον φροντίζει τόσα χρόνια και θεωρούσε φρόνιμο να τον κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τόνισε: «επιτέλους κάποιος έσπασε αυτό το ρεκόρ, μήπως και μας αφήσουν στην ησυχία μας». Το είπε χαριτολογώντας. Ο Μίλερ της είχε εκμυστηρευτεί ότι θα χαιρόταν πολύ να το κατακτήσει την κορυφή ο Λεβαντόφσκι. Και αυτός το κατάφερε και δεν… τσιγκουνεύτηκε στις ευχαριστίες του προς τον Γερμανό θρύλο.

Διότι όπως τόνισε και στην ανακοίνωσή της η Μπάγερν Μονάχου: «χωρίς τον Γκερντ Μίλερ η Μπάγερν δεν θα ήταν αυτός ο σύλλογος, τον οποίο όλοι αγαπάμε». Απόλυτο δίκιο. Όλοι αγάπησαν την Μπάγερν λόγω Μίλερ. Όλοι οι συμπαίκτες του πίνουν νερό στο όνομά του. Γι’ αυτό και τον βοήθησαν όταν είχε τα προβλήματα αλκοολισμού, γι’ αυτό και τον επισκέπτονταν όταν το 2015 αυξήθηκαν τα προβλήματα υγείας του λόγω του Αλτσχάιμερ. Γι’ αυτό και το κλαμπ τον κρατούσε κοντά του, τοποθετώντας τον σε διάφορα πόστα, κυρίως στις Ακαδημίες. Τι δέος; Να είσαι πιτσιρικάς της Μπάγερν και να προπονείσαι δίπλα στον θρυλικό Γκερντ Μίλερ

Ruhe in Frieden, Legende!!!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης