Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Capital Link: 8ο ετήσιο συνέδριο - Διεθνοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας -Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ και Έκθεση έργου Φορέων

tags :
Capital Link: 8ο ετήσιο συνέδριο - Διεθνοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας -Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ και Έκθεση έργου Φορέων
Capital Link: 8ο ετήσιο συνέδριο - Διεθνοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 600 άτομα, το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ" & ΕΚΘΕΣΗ Έργου Φορέων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.
Με ιστορικό 23 ετών στη διοργάνωση εξαιρετικά επιτυχημένων Επενδυτικών Συνεδρίων, η Capital Link εγκαινίασε πριν από 8 χρόνια τη διοργάνωση μιας σειράς Ετήσιων Συνεδρίων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη όπου έχει γραφεία. Το Συνέδριο, όπως και όλα τα Συνέδρια της Capital Link (στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στη Λεμεσό, στη Σαγκάη, στη Σιγκαπούρη και από φέτος και στο Τόκυο,) συνδυάζουν μοναδικές δυνατότητες πληροφόρησης, τεχνογνωσίας και δικτύωσης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ" & ΕΚΘΕΣΗ Έργου Φορέων

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει πως εταιρίες και φορείς, μέσα από την υλοποίηση επενδυτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Δόθηκε έμφαση στις επενδύσεις και το σχεδιασμό έργων υποδομής και συνεργασιών που αφορούν τους κλάδους της Ενέργειας και του Τουρισμού, καθώς πρόκειται για δυο από τους πιο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ θα προβλήθηκαν παραδείγματα κορυφαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζουν σταθερά τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Εν μέσω της τρέχουσας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, αναδείχθηκε ότι η ανάπτυξη και ευημερία της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων, προϋπόθεση των οποίων αποτελούν η επένδυση στην καινοτομία, η εξωστρέφεια και η κοινωνική υπευθυνότητα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το Ετήσιο Συνέδριο ανέδειξε τους επιχειρηματικούς τομείς που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας, τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχημένη πορεία εταιρειών στο εξωτερικό και προέβαλε τους μηχανισμούς στήριξης που συμβάλλουν στην διεθνή δικτύωση των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ φιλοξένησε και την άποψη επενδυτών αλλά και ισχυρών παραγόντων της ελληνικής οικονομίας.
Παρουσιάστηκαν αναλυτικά εργαλεία και δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, αλλά και σημαντικά προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που επηρεάζουν θετικά την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο έδωσε και πάλι την δυνατότητα σε πάνω από 100 Φορείς από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή τους θα είναι ευρύτατη συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού στο εξωτερικό.
Το Συνέδριο άνοιξε με το καλωσόρισμα του κ. Νίκου Μπορνόζη, Προέδρου της Capital Link, ο οποίος τόνισε ότι: “Η ευημερία κάθε χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων, προϋπόθεση των οποίων είναι η επένδυση στην καινοτομία, η εξωστρέφεια και η ένταξη της Κοινωνικής Υπευθυνότητας στην εταιρική στρατηγική.
Οι προοπτικές που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την βιώσιμη ανάκαμψη και σήμερα υπάρχουν αρκετά παραδείγματα εταιριών από όλους τους κλάδους που έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στην παγκόσμια αγορά.  
Οι τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού, βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία, με θετικές επιπτώσεις που είναι ήδη εμφανείς στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα γενικότερα.
Καταλυτική και η συμβολή Ελλήνων και ξένων επενδυτών που το τελευταίο διάστημα διαθέτουν σημαντικά κεφάλαια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής.
Παράλληλα, αξιόλογες προσπάθειες όπως η ενεργοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού, η αξιοποίηση των ΜΜΕ στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και  η ανάπτυξη αξιόλογων πρωτοβουλιών Κοινωνικής Υπευθυνότητας από τις εταιρίες, οδηγούν στην αναβάθμιση της οικονομίας  και την επίτευξη καλύτερης  ποιότητας ζωής.”

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΛΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Την ομιλία της ενότητας πραγματοποίησε η κα. Κατερίνα Παναγοπούλου, Special Advisor to the Prime Minister on Hellenism of Diaspora * National Ambassador of Greece to the Council of Europe for Sports, Tolerance and Fair Play * President of the Panhellenic Women’s Sports Association “KALLIPATIRA”.
Η κα. Κατερίνα Παναγοπούλου, Special Advisor to the Prime Minister on Hellenism of Diaspora * National Ambassador of Greece to the Council of Europe for Sports, Tolerance and Fair Play * President of the Panhellenic Women’s Sports Association “KALLIPATIRA”, στην ομιλία της τόνισε: Το θέμα της διεθνοποίησης είναι ένα θέμα που η χώρα μας το έχει λύσει χιλιάδες χρόνια τώρα. Τα πραγματικά προβλήματα της σημερινής Ελλάδας δεν είναι η αδυναμία εύρεσης λύσης αλλά εφαρμογής αυτών.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη βιώσιμη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που στηρίζεται από γερά θεμέλια και που εμπνέεται από την εμπιστοσύνη της χώρας στην παγκόσμια ανάπτυξη, βασισμένη στην αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παράγει την καινοτομία, αλλά πάνω από όλα, η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται στην αισιοδοξία του ελληνικού λαού.
Μόνο η ανάπτυξη με διάρκεια και βάθος, βασισμένη σε υγιή επιχειρηματικότητα μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση της χώρας μας.
Η ανάπτυξη δεν αποτελεί μόνο οικονομική αξία, αλλά κοινωνική υπεραξία που χρειάζεται κοινωνικό κεφάλαιο. Χρειαζόμαστε την εξωστρέφεια και την διεθνοποίηση του ελληνικού "επιχειρείν", καθώς καλούμαστε να πρωταγωνιστήσουμε σε μια παγκόσμια οικονομία.
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας καθώς λόγω παθογενειών του παρελθόντος εξακολουθούμε να είμαστε οικονομικά εσωστρεφείς, κάτι που δεν οδηγεί την οικονομία μας σε ανάπτυξη συνεπώς είναι καταδικασμένη να μικραίνει συνεχώς. Καλούμαστε επίσης να περιγράψουμε μια νέα εθνική ταυτότητα, να εμπνεύσουμε τους Έλληνες εντός κι εκτός Ελλάδας προωθώντας τον οικουμενικό ελληνισμό,  καθώς η απόκτηση εθνικής πολιτικής μπορεί να συμβάλλει στην αναδιάταξη της διεθνούς μας εικόνας και να προωθήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας, ενισχύοντας τα δίκτυα διανομής και αποκτώντας προνομιακές συμβάσεις στην παγκόσμια επενδυτική αγορά.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ START UPS ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director, Greece - Envolve Entrepreneurship στην ομιλία του τόνισε ότι: “Τα τελευταία χρόνια, η νεοφυής επιχειρηματικότητα εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Αυτό άλλωστε, αποδεικνύεται και από τα success stories που υπάρχουν στο ελληνικό startup οικοσύστημα, τα οποία ολοένα και πληθαίνουν. Κύριο χαρακτηριστικό μιας επιτυχημένης startup είναι η εξωστρέφεια και το ενδιαφέρον προς τις διεθνείς αγορές, γεγονός που φαίνεται να έχουν αντιληφθεί οι Έλληνες startuppers, οι οποίοι ταξιδεύουν τις ιδέες τους σε διεθνείς αγορές.
Στην καλλιέργεια του πνεύματος εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας συμβάλλουν καθοριστικά οι διάφοροι οργανισμοί και φορείς που έχουν στόχο να υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μέσω υπηρεσιών mentoring, καθοδήγησης και δικτύωσης, καθώς και χρηματοδοτήσεων που βοηθούν κάποιον να ξεκινήσει ή να αναπτύξει την επιχείρησή του.
Οργανισμοί στήριξης της επιχειρηματικότητας αλλά και ιδρυτές ελληνικών startups, θα μοιραστούν με το κοινό σκέψεις, εμπειρίες και συμβουλές.”
Ο κ. Jimmy Athanassopoulos, Head of Social Responsibility - Libra Group τόνισε ότι: Ο χρόνος περνάει γρήγορα, αλλά αυτό που έχει σημασία στο τέλος είναι το αίσθημα όσων πραγματοποιούνται.
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και θέλουμε ο καθένας να βοηθάει όσο μπορεί.
Ο κ. Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Greece – blueground τόνισε ότι: 
Όσο και να προσπαθεί κάποιος να σχεδιάσει τις κινήσεις του, η στιγμή που θα πρέπει να ξεκινήσει κάτι δεν μπορεί να είναι ποτέ η κατάλληλη όσο και να αναμένουμε. Πότε θα γίνει το εγχείρημα εξαρτάται από το κατά πόσο διατίθεται κανείς να αναλάβει το ρίσκο. Στην Ελλάδα, υπάρχει το φαινόμενο όπου ο κόσμος θέλει να δουλεύει σε πολυεθνικές.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάποιος μπορεί να μάθει πάρα πολλά πράγματα και να δουλέψει ελεύθερα σε μία start-up, κάτι που βλέπουμε να αλλάζει σιγά-σιγά στην Ελλάδα ενώ παράλληλα το brand name των start-ups έχει ανέβει. Εμείς οι ίδιοι, δε βασιστήκαμε στη βοήθεια της Πολιτείας.
Τα διαθέσιμα κεφάλαια για όσους ξεκινούν σήμερα είναι πάρα πολλά.
Η πολιτεία θα μπορούσε να βοηθήσει στο ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αποσαφηνιστεί με μεγαλύτερη ταχύτητα προκειμένου να προχωρήσουμε με βεβαιότητα με ξεκάθαρους κανόνες σε ότι αφορά το τι μπορεί να κάνει η κάθε εταιρεία και να προσαρμόσει τη δραστηριότητά της.
Ο κ. Γιάννης Γεωργιάδης, Marketing Manager -Yoleni’s τόνισε ότι: Το σημαντικότερο κεφάλαιο στη χώρα μας είναι οι άνθρωποί της.
Στηριζόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους για να καταφέρουμε αυτά που προσπαθούμε. Γι’ αυτό πρέπει να πιστέψουμε στους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, οι οποίοι μπορούν να είναι τα σημαντικότερα κλειδιά στην προσπάθειά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας αμείβεται επάξια στις αγορές του εξωτερικού σήμερα, πέραν της Ελλάδας.
Υπάρχει μια έλλειψη στη νοοτροπία της νεολαίας σήμερα όταν αναζητά εργασία, στο γιατί αποφασίζουν να ασχοληθούν με κάτι, αλλά οι ευκαιρίες και η αγορά εργασίας είναι κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματική ζωή. Τίποτα δεν είναι εύκολο στην πραγματικότητα συνεπώς οι νέοι θα πρέπει να κυνηγήσουν περισσότερο αυτό που θέλουν.
 Ο κ. Μάριος Χρυσολούρης, Chief Executive Officer -FreshStrips τόνισε ότι: Όταν θέλουμε να δοκιμάσουμε ένα νέο εγχείρημα, το ρίσκο είναι ο φίλος μας, και είναι αυτό που δημιουργεί ουσιαστικά το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στις start-ups, η προσωπική ανάπτυξη είναι πολύ μεγάλη και ακόμη και να αποτύχει το εγχείρημα, κάποιος μπορεί να αποκομίσει πολλές εμπειρίες και δεξιότητες από αυτό. Όταν κανείς ξεκινάει την προσπάθειά του, πρέπει να θυμάται ότι για να πετύχει μία start-up, απαιτείται γρήγορη έρευνα και ανάπτυξη, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι άμεση κυκλοφορία του προϊόντος, προκειμένου να έρθει σε επαφή ο κόσμος με αυτό. Ταυτόχρονα, αισιοδοξία γεννά το γεγονός ότι η εύρεση χρηματοδότησης και η επέκταση στο εξωτερικό είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν σε σχέση με το παρελθόν. Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν νέα ανοίγματα δεν πρέπει να φοβηθούν να το κάνουν.
Ο κ. Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, General Partner – Velocity Partners Venture Capital τόνισε ότι: Όσοι ξεκινούν να στήσουν μία επιχείρηση, έχουν ελπίδες και άγνοια κινδύνου, κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να είναι ταυτόχρονα βοηθητικό και επικίνδυνο. Οι καλύτεροι founders είναι αυτοί που το θέλουν και το εννοούν πραγματικά, και το κυνηγούν μέχρι να το πετύχουν χωρίς να ακολουθούν μια ευκαιριακή αντίληψη, αλλά προσπαθώντας να το χτίσουν από την αρχή μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Είναι σημαντικό μια τέτοια ομάδα να έχει όραμα, και αυτό που θέλουμε να δούμε από start-ups ως VC είναι στις περιπτώσεις που ζητείται χρηματοδότηση από ομάδες, θα πρέπει να είναι υπολογισμένη σωστά και με ακρίβεια και να μπορεί να τους πάει στο επόμενο βήμα. Αναφορικά με την κρατική συμβολή, σε όλα τα funds είναι άμεσα ή έμμεσα μέτοχος η Ελληνική κυβέρνηση, οπότε η Ελληνική Πολιτεία είναι ένας επενδυτής, κι αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα είναι η άμεση θεσμοθέτηση του ρυθμιστικού πλαισίου γύρω από τις start-ups στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι σημαντικές λεπτομέρειες για να γνωρίζουν όλοι πώς θα πρέπει να κινηθούν.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ & ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΕΠ

Ο Geoffrey R. Pyatt, Ambassador of the United States in Greece τόνισε ότι: Η αναγνώριση της προόδου αλλά και το αποτέλεσμα όλων των βασικών χαρακτήρων στην Ουάσιγκτον προκειμένου να διατηρούν την δυναμική της Ελλάδας αποτελεί σημαντική ενθάρρυνση.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας καθώς σύντομα η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να προσελκύσει τέτοιες επενδύσεις.
Ο σημερινός ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος είναι αναγνωρίσιμος ενώ απαιτείται η συνεχής και αδιάκοπη παροχή ενέργειας στην Ευρώπη.
Αποτελεί σημαντικό στόχο για την Πρεσβεία μας ο ενεργειακός τομέας καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος προσέλκυσης βιώσιμων επενδύσεων, ενώ ταυτόχρονα η ενεργειακή
ασφάλεια είναι θεμελιώδους ενδιαφέροντος για τους συμμάχους των ΗΠΑ.
Σχεδόν κάθε Ευρωπαϊκό διαφοροποιημένο ενεργειακό έργο διέρχεται από την Ελλάδα.
Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι καμία χώρα δεν θα έχει την δυνατότητα να αποσπάσει άλλες χώρες από την προσπάθειά τους.
Υπάρχει ήδη καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα ενώ φιλοδοξούμε να δούμε τους Αμερικανούς παρόχους LNG να αναπτύσσονται στην Ευρώπη.
Στις προσπάθειές της η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη.
Οι χώρες της Βαλτικής, η Πολωνία μεταμορφώνονται σε ενεργειακές αγορές και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στα ενεργειακά θέματα και στην συνεργασία των χωρών αυτών με την Ελλάδα.
Ο κ. Γεώργιος Ανδριώτης, Vice Chairman - PPC S.A. τόνισε ότι: “Δύο μεγάλες κινητήριες δυνάμεις αλλάζουν το ενεργειακό τοπίο που γνωρίζαμε ως τώρα: Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η ανάπτυξη της τεχνολογίας. Οι αλλαγές που συντελούνται είναι ραγδαίες και δομικές. Ζούμε τη μεταβατική περίοδο από την εποχή των ορυκτών καυσίμων που κυριαρχούσαν στην ενεργειακή οικονομία, προς την εποχή των καθαρών μορφών ενέργειας, δηλαδή των ΑΠΕ.
Στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας μια χαρακτηριστική εικόνα αυτών των αλλαγών φαίνεται από τη σύγκριση των επενδύσεων που έγιναν από τη ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, με τις επενδύσεις που προβλέπονται να γίνουν τα επόμενα χρόνια. Από το 60% των συνολικών παγίων που αφορούσαν μονάδες παραγωγής και ορυχεία, το 73% αφορούσε μονάδες ορυκτών καυσίμων και το 27% «καθαρές» μονάδες, κυρίως Υδροηλεκτρικές.
Για την επόμενη 10ετία η εικόνα αυτή θα είναι εντελώς διαφορετική: επενδύσεις σε ΑΠΕ όλων των μορφών (Φ/Β, Αιολική, Υδροηλεκτρική, Γεωθερμία, Βιομάζα), επενδύσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας, επενδύσεις στα Δίκτυα και ανοίγματα στο εξωτερικό (Περιφερειακή Αγορά Βαλκανίων και Ν. Α. Ευρώπης).
Η πρόταση της ΔΕΗ για το ενεργειακό μίγμα της χώρας κατά τη μεταβατική περίοδο.”

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

H κα. Έλενα Κουντουρά, Υπουργός – Υπουργείο Τουρισμού τόνισε ότι: Με όλη την προσπάθεια που έχει γίνει στο κομμάτι του τουρισμού, αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα και ένα μέρος μόνο για το καλοκαίρι, αλλά έχει πράγματα να προσφέρει σε όλους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οδηγήσαμε την οικονομία στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία, με ρεκόρ σε άμεσες ξένες επενδύσεις, εξαγωγές, και στο ισοζύγιο απασχόλησης και νέων θέσεων εργασίας, ενώ ισχυροποιήσαμε το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, με σταθερή πορεία στην έξοδο στις αγορές. Σε όλα αυτά, ο τουρισμός έχει συμβάλλει καθοριστικά. Οι τουρίστες μας είναι υψηλού εισοδήματος, επομένως και τα έσοδά μας θα αυξηθούν ανάλογα, και αυτά τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη θέλουμε να διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, ενώ με συστηματική προώθηση στο εξωτερικό, θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα ως έναν παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για όλο τον χρόνο. Είναι σημαντική η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και της ενίσχυσης της διαθεσιμότητας κλινών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η διαρκής βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 5 κορυφαίους Ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς και στους 10 πρώτους παγκοσμίως, αλλά στοχεύουμε στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση της νέας γενιάς στους κλάδους εστίασης και τουρισμού, με όραμα η χώρα να γίνει η κορυφαία τουριστική επιλογή. Η ανάπτυξη που κινητοποιήσαμε αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό καλείται ο ιδιωτικός τομέας και οι τοπικές κοινωνίες σε συνεργασία, καθώς είναι απαραίτητοι φορείς για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ & ΕΠΕΝΔΥTΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

H κα. Greta Kamaterou, Director for North America & Canada - Greek National Tourism Organization τόνισε ότι: Τα τελευταία 3 χρόνια αγγίξαμε τα καλυτέρα ποσοστά τουριστικών αφίξεων από την Αμερική. 28% των Αμερικάνων τουριστών πραγματοποίησαν υπερατλαντικά ταξίδια. Προβληθήκαμε σε υψηλού εισοδηματικού χαρακτήρα μέσα, όπως την πλατφόρμα virtuoso στο note, στο metrosos. Στηρίζουμε το ποσοστό της ανάπτυξής μας στο http community γιατί απευθύνεται σε ένα κοινό που διαθέτει χρόνο και δεν έχει υποχρεώσεις.
Επιστρατεύσαμε 8 πρεσβευτές της Ελλάδας στον Instagram με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους με νέα παιδιά - επηρεαστές γνώμης σε διαφορετικά κοινά ενδιαφέροντες με θετικά αποτελέσματα. Είχαμε παρουσία στα ελληνικά ραδιόφωνα καθώς και σε εκθέσεις στον Καναδά και την Αμερική, ενώ δώσαμε παρόν στo New York Shipping. Έχουμε παρουσία σε δημόσιες σχέσεις και δράσεις. Διατηρούμε διαρκή παρουσία στο Concordia και στα συνέδρια των αδελφών Μπορνόζη. Το press trip παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία και φέτος και μέσα από αυτό γίνεται προβολή όλων των προορισμών, πέραν των γνωστών, κάτι για το όποιο είμαστε πολύ περήφανοι.
Ο κ. Peter Vlitas, Senior Vice President of Airline Relations - Travel Leaders Group τόνισε ότι: Ο τουρισμός είναι κλάδος που δουλεύει σωστά στην Ελλάδα και αν αναπτυχθεί θα καταφέρει να προχωρήσει και να ανασάνει ολόκληρη η χώρα, γιατί το μυστικό της ομορφιάς της Ελλάδας βγήκε έξω, μέσω του τουρισμού και των φορέων όπως ο ΕΟΤ στην Αμερική.
Το θετικό αποτέλεσμα έχει να κάνει και με την πολύ καλή δουλειά των τελευταίων Υπουργών που έδειξαν κατανόηση στο τι χρειάζεται ο τουρισμός μας και η Ελλάδα. Ιδιαίτερα από την Αμερική, η τουριστική διέλευση θα σπάσει ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι και αναμένεται πολύς κόσμος, καθώς το ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχει αυξηθεί. Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα κάποια στιγμή να ξοδέψει σημαντικά χρήματα σε marketing στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο, καθώς προκειμένου να πάρουμε, θα πρέπει πρώτα να ξοδέψουμε.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να εκμεταλλευτεί τις καλές ημέρες του τουρισμού της και να δημιουργήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε όλες τις περιοχές προκειμένου να επωφεληθεί από τον τουρισμό.
H κα. Maria Markou Esq., Founder & President - Markou Global Legal Group, LLC τόνισε ότι: Τα φορολογικά ζητήματα είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για τους περισσότερους επενδυτές, δεν είναι όμως δύσκολη η επένδυση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να αποφεύγουμε όσους προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν, να έχουμε ένα σωστό πλέγμα συνεργατών που γνωρίζουν από αυτά τα ζητήματα και να ακολουθούμε ευλαβικά όσα λέει ο νόμος. Η ανάπτυξη του τουρισμού ιδιαίτερα μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας είναι στο χέρι μας, αλλά έχει επίσης σημασία να υπάρχει η κατάλληλη διάθεση. Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα και τα μεταναστευτικά ζητήματα προκαλούν επιπλέον προβλήματα, αλλά υπάρχουν ενέργειες που μπορούν να διερευνηθούν σε συνεργασία με φορείς όπως ο δικός μας. Εν κατακλείδι, το σωστό πλέγμα συνεργατών, η σωστή διαχείριση και η αποφυγή λαθών μέσω σωστής πληροφόρησης είναι αυτοί οι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία μιας επένδυσης και ενός ανοίγματος στην Αμερική.
H κα. Venetia Kontogouris, Managing Director - Venkon Group LLC τόνισε ότι: Είναι σημαντικό να κοιτάξουμε το τι θα χρειαστεί ο κάθε καινούριος πελάτης από μια νέα αγορά, γιατί αυτό που θα ψάξει είναι η εμπειρία. Στις επενδύσεις, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες. Μία από τις βασικότερες είναι τα φορολογικά μας, καθώς συναγωνιζόμαστε με άλλες χώρες που έχουν πιο εύκολους και διευκρινισμένους κανονισμούς για το πώς θα είναι τα πράγματα τα επόμενα 10-15 χρόνια, κάτι που είναι δύσκολο στην περίπτωσή της Ελλάδας, και μας θέτει σε μειονεκτική θέση καθώς οι επενδυτές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς θα διαμορφωθεί η επένδυση στο πέρασμα του χρόνου.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

H κα. Έλενα Κοσσένα, Partner – A.S. Papadimitriou & Partners Law Firm τόνισε ότι: Ο τουριστικός κλάδος είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και ιδιαίτερα ανθεκτικός παρά τους κλυδωνισμούς της οικονομίας. Τα οφέλη δεν αποτυπώνονται σε μεμονωμένο κλάδο. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ κάθε 1 ευρώ προκαλεί πρόσθετη οικονομική δραστηριότητα 1,2 ευρώ συνεπώς η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ είναι 2,2 ευρώ.
Ο κ. Κωνσταντίνος Δέδες, Legal Advisor - Mirum Hellas τόνισε ότι: Η αγάπη για την Ελλάδα και την Κρήτη είναι αυτό που κινητοποίησε την επένδυση στην Κρήτη, παρόλο που υπήρχαν πολλές τεχνικές δυσκολίες και παρόλο που πολλές φορές ήμασταν κοντά στο να αποσύρουμε την επένδυση λόγω των εμποδίων. Ωστόσο η αγάπη είναι αυτό που μας κινητοποίησε να συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Χάριν στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Υπουργείο Ανάπτυξης καταφέραμε να κάνουμε την επένδυση βιώσιμη και να έχουμε ένα επενδυτικό σχέδιο - μια επένδυση που θα σηματοδοτήσει την τουριστική ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών.
Είμαστε ανοιχτοί στο να επενδύσουμε παραπέρα αλλά εξαρτάται από την Πολιτεία ως προς την αρωγή την οποία θα προσφέρει ώστε να κάνουμε το κάτι παραπάνω.
Όλες οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα από εδώ και πέρα πρέπει να έχουν το χαρακτήρα της βιώσιμης ανάπτυξης, ειδάλλως σε μερικά χρόνια θα γυρίσουμε στο σημείο του κύκλου οικονομίας της δίνης.
Από την πρώτη στιγμή, αποφασίσαμε όλη η επένδυση να είναι στo πλαίσιo της βιώσιμης ανάπτυξης, σεβόμενοι το περιβάλλον, κατασκευάζοντας κατοικίες ενεργειακής κλάσης Α', οι οποίες σε βάθος χρόνου θα αποσβεστούν πολύ πιο εύκολα. Προσπαθούμε παράλληλα να βοηθάμε την τοπική κοινωνία με προγράμματα κοινωνικής ευθύνης που έχουμε αναπτύξει, βοηθώντας το Δήμο σε όλες τις κοινωνικές δράσεις αλλά και την τοπική εκκλησία.
Ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, President - Hotel Brain τόνισε ότι: Έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τους επενδυτές σήμερα. Σε αυτό συνετέλεσε η κρίση η οποία βοήθησε στην αλλαγή της νοοτροπίας.
Έχει πλέον επικρατήσει η ορθή άποψη πως η διαχείριση ξενοδοχείων δεν είναι μια εύκολη δουλειά, αλλά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που απαιτεί επαγγελματική διαχείριση και έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην κρίση, πέρασαν επενδυτές οι οποίοι ήθελαν απλά να πάρουν τα ακίνητα των Ελλήνων ξενοδόχων και ακολουθώντας τον κύκλο της οικονομίας να βγάλουν κέρδος, αλλά ευτυχώς αυτό είναι κάτι που δεν έγινε! Οι Έλληνες ξενοδόχοι δούλεψαν σκληρά και βελτίωσαν το προϊόν τους και πλέον ενδιαφέρονται να διαχειριστούν με υψηλή ποιότητα τις επιχειρήσεις τους. Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και ενώ αλλάξαμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομία αυτής της χώρας, μπορούμε να φέρουμε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό όφελος στη χώρα βελτιώνοντας την ποιότητα σε αυτό που προσφέρουμε.
Στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων, επικρατεί συνέχεια ένας φόβος με το τι θα γίνει τριγύρω μας, αλλά θα πρέπει να εστιάσουμε στο τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι με το δικό μας προϊόν. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βλέπουμε κάθε επένδυση προς τη χώρα μας ως ψήφο εμπιστοσύνης στον Ελληνικό τουρισμό και να αισθανόμαστε μεγαλύτερη ασφάλεια, προσπαθώντας να γίνουμε καλύτεροι.
Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος, Regional Director East Mediterranean - TUI Destination Experiences τόνισε ότι: “Ισχυρές επιδόσεις παρουσιάζει ο όμιλος TUI για το 2018, συνεχίζοντας τη στρατηγική ανάπτυξης με τις θετικές τάσεις να παραμένουν σταθερές. Οι προσδοκίες μας για το καλοκαίρι ανταποκρίνονται πλήρως στις αισιόδοξες προβλέψεις. Η καλή απόδοση οφείλεται στη συνεχή και μεγάλη ζήτηση για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρουμε. Μέσω των προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων που διαθέτουμε, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, εκδρομικές εμπειρίες, κ.α., ο Όμιλος TUI είναι πρότυπο στην παγκόσμια αγορά. Το 2018 φαίνεται πως θα είναι για τον ελληνικό τουρισμό και πάλι μια θετική χρονιά. Η χώρα κατατάσσεται στους κορυφαίους προορισμούς της TUI σε όλες της ευρωπαϊκές αγορές. Από την επιτυχία αυτή επωφελούνται οι πολίτες και η οικονομία με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας. Η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός. Διαθέτει ήπιο κλίμα, χιλιάδες νησιά, την περίφημη ελληνική φιλοξενία καθώς και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά.”

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΗΧΗΣΗ - ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΩΝ

H κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη, President of the Board - Panhellenic Exporters Association τόνισε ότι: Οι εξαγωγές μας είναι από τους κύριους πυλώνες στήριξης της οικονομίας μας, και βλέπουμε μία αυξητική πορεία παρά τις αντιξοότητες. Ανοίχτηκαν πολλές καινούργιες αγορές, διαφορετικές από τις παραδοσιακές μας αγορές εξαγωγών.
Η δημιουργία δικτύων και η διείσδυση των προϊόντων μας στις ξένες χώρες είναι κάτι απαραίτητο που θα πρέπει να γίνει, κι επίσης πρέπει να δοθούν κίνητρα για να οργανωθούν ομάδες παραγωγών, ώστε να γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή.
Πρέπει να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά το κυριότερο είναι να οικοδομηθεί ένα εθνικό brand name.
Είναι η εποχή δημιουργίας μιας εθνικής στρατηγικής με επίκεντρο την εξωστρέφεια και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Με αυτούς τους πυλώνες, θα έχουμε ανάπτυξη στη χώρα μας, και σε λίγο αυτό που φαίνεται ως ταβάνι, θα είναι το πάτωμα στο οποίο θα πατήσουμε.
Ο κ. Ανδρέας Κουνινιώτης, Chairman & Managing Director - Olympic Food Packaging S.A. τόνισε ότι: Οι ελληνικές εξαγωγές είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και επαφίεται στις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να παράγουν ποιοτικά προϊόντα ώστε να μπορούν να εισχωρήσουν στις ξένες αγορές.
Ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, Chief Executive Officer - Andromeda Group τόνισε ότι: Οι εξαγωγές θα πρέπει να είναι ο βασικός πυλώνας της επανεκκίνησης της οικονομίας.
Οι εταιρείες του κλάδου σήμερα είναι εξωστρεφείς με εξαγωγικό χαρακτήρα εξ' αρχής και πραγματοποιούν επενδύσεις. Τα προϊόντα του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας είναι πλέον αναγνωρίσιμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς η πλειοψηφία των προϊόντων εξάγεται, ενώ η ιχθυοκαλλιέργεια δημιουργεί ταυτόχρονα πολλές ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ευημερία ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών. Ο ανταγωνισμός στον κλάδο έρχεται κυρίως από την Τουρκία, οι οποίοι μας ανταγωνίζονται με κύριο όπλο την χαμηλή τιμή, αλλά παρά τον ανταγωνισμό, έχουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, την τεχνογνωσία καθώς και την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει, παράγοντες οι οποίοι μας επιτρέπουν να έχουμε μεγαλύτερη εξειδίκευση σε σχέση με άλλους.
Το ελληνικό ψάρι είναι ανώτερο ποιοτικά από τους ανταγωνιστές και είναι σημαντικό να προστατέψουμε την αξία του, καθώς είμαστε η ιδανική χώρα για την ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας λόγω των ευνοϊκών συνθηκών. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και πολλές επενδύσεις στη δημιουργία του brand “Ελληνικό ψάρι” προκειμένου να προωθήσουμε το υψηλής ποιότητας προϊόν μας, προστατεύοντας την ποιότητά του, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να το φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται στους καταναλωτές και στις αγορές.
Ο κ. Ηλίας Καραχάλιος, Chief Executive Officer, Vice President BoD – Rodoula τόνισε ότι: Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία για άνοιγμα, καθώς είναι κρίσιμο για κάθε επιχείρηση να κατανοεί πλήρως μια ευκαιρία που παρουσιάζεται και θα πρέπει να είναι έτοιμη να την εκμεταλλευτεί.
Στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι ο διπλασιασμός των προϊόντων μας, παρέχοντας τα σε
όλον τον κόσμο. Προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν άμεσα νέες επενδύσεις, τόσο σε κτίρια και εξοπλισμούς, όσο και χρήση ιδίων κεφαλαίων. Εφόσον τα τελευταία χρόνια επικρατεί παγκόσμια τάση στη μεσογειακή διατροφή και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στον κλάδο της διατροφής, αρκεί να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αυτό που πρέπει με σωστό σχεδιασμό.
Ο κ. George Makkos, President - Makkos Group τόνισε ότι: Στην Ελλάδα, τα κορυφαία προϊόντα μας βρίσκονται στην κορυφή στον κάθε τομέα, σε αντίθεση με άλλες αγορές που τα ανταγωνιστικά προϊόντα δεν είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας. Τα Ελληνικά προϊόντα μπορούν να εξελιχθούν σε κάθε τομέα και να ανταγωνιστούν προϊόντα σε αγορές όπως της Αμερικής. Ο καθένας που έχει ένα προϊόν θα πρέπει να βασιστεί εσωτερικά και να μην αναμένει απαραίτητα εξωτερική στήριξη. Το Ελληνικό brand είναι πολύ καλό, έχει βέβαια πολύ δρόμο και μπορεί να πάει παραπέρα, και πέρα από αυτό υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες διανομής στην Αμερική που μπορούν να βοηθήσουν στη διανομή μικρότερων προϊόντων πολύ πιο εύκολα. Ταυτόχρονα, το Ελληνικό brand θα καταφέρει να πάρει την εμβέλεια που του ανήκει, καθώς έχει περάσει από δύσκολες συνθήκες και είναι πλέον σε θέση να ανταγωνιστεί όλα τα brands στον κόσμο, αρκεί να βεβαιωθούμε πως υπάρχει καλό marketing και μία σταθερή εικόνα.

ΤΑ SUCCESS STORIES ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Chief Executive Officer - Athens Medical Group τόνισε ότι: Στην περίοδο της κρίσης, δεν ακολουθήσαμε το προφανές -τον σίγουρο δρόμο-, αλλά αποφασίσαμε παρά τα προβλήματα να κινηθούμε επιθετικά, υπό την προϋπόθεση πως η χώρα θα έχει επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πάντα τι θα κάνει το κράτος για να δράσουμε, αντίθετα πιστεύουμε ότι αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, θα
κυλήσουν τα πράγματα στη χώρα πιο εύκολα. Επενδύσαμε πολύ σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό μας και μας έδωσε μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην ποιότητα των υπηρεσιών μας, ενώ συγχρόνως ανοίξαμε θέσεις εργασίας. Κλείσαμε τον κύκλο μας με μία εξωστρέφεια, με επενδύσεις στο εξωτερικό και δύο καινούρια κέντρα στη Ρουμανία, επενδύσαμε σε υποδομές σε έναν υποσχόμενο κλάδο στη χώρα μας, και δράσαμε ως πρεσβευτές του ιατρικού τουρισμού. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν όταν κάποιος θέλει να αναπτυχθεί, πριν αναπτύξει τη στρατηγική του να εκτιμήσει που βρίσκεται και που θέλει να πάει και να χαράξει ξεκάθαρα το δρόμο προς το στόχο του. Τα δεινά του κλάδου δεν έχουν παρέλθει, και η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ο κλάδος της υγείας έμεινε αρκετά πίσω αυτά τα χρόνια, όμως ταυτόχρονα αναπτύσσεται συνέχεια η ασφαλιστική συνείδηση. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη γεγονός που αποτελεί τη σωστή νοοτροπία για την ενίσχυση του κλάδου της υγείας.    
Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Group Chief Executive Officer - Intralot τόνισε ότι: “Η INTRALOT είναι μια διεθνής εταιρεία τεχνολογίας και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών με συνολικά 5.100 εργαζομένους σε μητρική, θυγατρικές και συμμετοχές σε 29 χώρες. Η εκτενής παρουσία μας σε ανεπτυγμένες αγορές όπως π.χ. οι ΗΠΑ (12 Πολιτείες και 600 εργαζόμενοι) και η Αυστραλία είναι απόδειξη του ισχυρά ανταγωνιστικού προϊόντος μας παγκοσμίως, που οφείλεται στη διαρκή επένδυση σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται στην Ελλάδα απασχολώντας εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Επιπλέον η τοποθέτηση της εταιρείας μας είναι με την πλευρά της ρυθμιζόμενης αγοράς που υπακούει στους κανόνες του υπεύθυνου παιχνιδιού, της διαφάνειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, στοιχεία με έντονο τον χαρακτήρα της κοινωνικής υπευθυνότητας στην καρδιά του προϊόντος μας.
Η INTRALOT είναι μέλος του UN Global Compact, του European Business Ethics Network και του CSR Hellas.”
Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Group Chief Executive Officer - Intralot επεσήμανε επίσης: Η αναφορά μας στην ελληνικότητα της εταιρείας, έχει αποδειχθεί ως μειονέκτημα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα όταν το προϊόν που παράγουμε είναι τεχνολογία - τομέας στον οποίο η Ελλάδα δεν είναι όσο αναπτυγμένη όσο άλλες χώρες. Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο μας βλάπτει η αρνητική δημοσιότητα της Ελλάδας και πόσο αρνητικά θα επηρεάζεται η επιχειρηματικότητά μας και οι επενδύσεις αν συνεχίσουμε να το αναπαράγουμε εσωτερικά και διεθνώς. Πρέπει να ξεφύγουμε από το στίγμα της κρίσης, καθώς οι Έλληνες έχουν και τη γνώση και τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Ιδιαίτερα στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών, ο κρατικός φορέας πρέπει να προβάλει τον κοινωνικό παράγοντα και το κοινωνικό όφελος, ενώ κεντρικός άξονας θα πρέπει να είναι η ανταποδοτικότητα του παιχνιδιού προς την κοινωνία.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης