Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Τα NPLs στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (5-8 Μαρτίου 2020)

Τα NPLs στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (5-8 Μαρτίου 2020)
Το θέμα των κόκκινων δανείων θα απασχολήσει εκτενώς τα πάνελ του 5oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Το θέμα των κόκκινων δανείων βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή, καθώς ξεκινά μία καθοριστική περίοδος για να αφήσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα πίσω του ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που χτύπησε τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις, τις ελληνικές τράπεζες και, κατά προέκταση φυσικά, την ελληνική οικονομία.
Το θέμα των κόκκινων δανείων θα απασχολήσει εκτενώς τα πάνελ του 5oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών και το ξενοδοχείο Αμαλία.
Σε αυτό θα συμμετάσχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, οι άνθρωποι που καθορίζουν την πολιτική και έχουν αναλάβει να βρουν τη λύση του γόρδιου δεσμού, των κόκκινων δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων που κράτησαν πίσω για μεγάλο διάστημα την ελληνική οικονομία.
Στο φετινό φόρουμ των Δελφών, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στα ίδια πάνελ, στις ίδιες συζητήσεις τόσο οι αγοραστές των κόκκινων δανείων όσο και οι διαχειριστές, αλλά
και οι επικεφαλής των τραπεζών.
Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι ο Mikael Ericson, Chief Executive Officer & President της Intrum,  ο Θεόδωρος Α. Καλαντώνης, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος troubled Assets Group της Eurobank, ο Αρτέμης Θεοδωρίδης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής καθυστερήσεων και διαχείρισης διαθεσίμων της Alpha Bank, η Φωτεινή Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής της Intrum Hellas, ο Γιώργος Ελεκίδης, Αντιπρόεδρος της Bain Capital Credit και ο Akis Bis, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Intrum Investments Greece και πλήθος άλλων fund που ενδιαφέρονται για την αγορα και την διαχείριση.
Με δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί πραγματικά χωρίς ένα ανθεκτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση στο θέμα των
κόκκινων δανείων, πράγμα που σημαίνει ότι αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δράσεις των εμπλεκόμενων φορέων, που θα είναι παρόντες στο φόρουμ των Δελφών
για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και να συμβάλουν με τις σκέψεις τους για το μέλλον.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της επίλυσης του θέματος των στεγαστικών δανείων – κυρίως όσον αφορά στην πρώτη κατοικία – αλλά και των επιχειρηματικών δανείων, που θα απελευθερώσουν όχι μόνο τις τράπεζες, αλλά και τις επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να αποκτήσουν ξανά
πρόσβαση στη δανειοδότηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης