Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Lidl Ελλάς: Η εταιρεία που αξίζει να εργάζεσαι

tags :
Lidl Ελλάς: Η εταιρεία που αξίζει να εργάζεσαι

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Lidl Ελλάς βραβεύθηκε από το διεθνώς αναγνωρισμένο Top Employers Institute, ως Κορυφαίος Εργοδότης, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Η αλυσίδα, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και δύο δεκαετίες έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της προς τους εργαζομένους της, για τις αμοιβές που είναι από τις υψηλότερες στον κλάδο, για την εταιρική κουλτούρα που διαθέτει ο οργανισμός της, αλλά και για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης που προσφέρει στους υπαλλήλους της.
Όλα αυτά, που αποτελούν μέρος της καθημερινότητας για την Lidl Ελλάς είναι τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Lidl Ελλάς: Η εταιρεία που αξίζει να εργάζεσαι

Τη φετινή χρονιά, το Top Employers Institute εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 κορυφαίους εργοδότες από 120 χώρες και εδάφη σε 5 ηπείρους. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η Lidl Ελλάς και στα δύσκολα λόγω της πανδημίας απέδειξε εμπράκτως ότι οι εργαζόμενοί της αποτελούν την πρώτη προτεραιότητά της. Γι’ αυτό και διατηρεί ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει διαθέσει πάνω από 6 εκατ. Ευρώ στους 6.400 εργαζομένους της σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

Ποια όμως είναι ακριβώς εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν τη Lidl Eλλάς Κορυφαίο Εργοδότη και για τη φετινή χρονιά;

Το πρώτο είναι η επένδυση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Στόχος της αλυσίδας είναι όλες οι ομάδες εργαζομένων να έχουν στη διάθεσή τους τόσο τα εργαλεία όσο και τις ευκαιρίες: από online συστήματα εκπαίδευσης για τους εργαζομένους στα καταστήματα και τις αποθήκες, μέχρι προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning. Το δεύτερο, είναι η εξασφαλίσει της υγείας και της ασφάλειάς των εργαζομένων της.
Το τρίτο είναι, το digitalization των HR διαδικασιών και οι νέοι τρόποι εργασίας, γεγονός που επιτεύχθηκε με την άμεση μετάβαση σε μία συνθήκη εξ αποστάσεως εργασίας – και γρήγορης προσαρμογής.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Η Lidl Ελλάς θα επενδύσει και φέτος περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, και πάνω από 4 εκατ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για τους εργαζομένους της. Επίσης προγραμματίζει νέες προσλήψεις σε καταστήματα, logistics centers και γραφεία, ενδυναμώνοντας την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου και διατηρώντας σταθερούς μισθούς στο ακέραιο, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς.
Τη φετινή χρονιά η αλυσίδα έχει θέσει δύο προτεραιότητες. Το Diversity and Inclusion και τη διττή εκπαίδευση.
Αναφορικά με τα θέματα Diversity & Inclusion, εστιάζει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων εξέλιξης εντός της εταιρείας. Σήμερα υπάρχουν 40% γυναίκες σε επίπεδο Μελών της Διοίκησης, 66% γυναίκες στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα.
Παράλληλα, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να ενταχθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη.
Όλα αυτά καθιστούν τη Lidl Ελλάς επάξια μια εταιρεία στην οποία αξίζει κάποιος να εργάζεται.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο team.lidl.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης