Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού της

tags :
Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού της

Το τεχνικό προσωπικό της ΕΛΒΙΚ εκπαιδεύτηκε από στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ σχετικά με τα νέα καινοτόμα συστήματα συγκόλλησης και αναλώσιμα της VOESTALPINE BÖHLER

Σεμινάριο προς τους εργαζομένους της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ σχετικώς με την τεχνολογία συγκολλήσεων με χρήση αδρανών αερίων πραγματοποιήθηκε στη μονάδα παραγωγής της στη Μάνδρα Αττικής, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Η επιτυχημένη διοργάνωση έγινε με τις οδηγίες και την καθοδήγηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ, η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο του εκπαιδευτή και η οποία είναι ο πρωτοπόρος φορέας τεχνικής εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στη χώρα στον τομέα των συγκολλήσεων και κοπών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας επισημαίνει ότι η μεταφορά τεχνογνωσίας μέσω της εκπαίδευσης αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
«Η τεχνική εκπαίδευση είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και δεν περιορίζεται στη στοιχειώδη σπουδή των νέων τεχνιτών και επαγγελματιών αλλά στη συνεχή κατάρτιση και ενημέρωση σε καινοτόμες μεθόδους, νέες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές», τονίζει.
Για το λόγο αυτό η συνεχής μετεκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ, με συνεργάτες όπως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ.
Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν, αποτελούν μέλη της WIMA -του πρώτου και πλέον σημαντικού cluster για τη ναυτιλία και τη ναυπηγοεπισκευή στην Ελλάδα- και ενώνουν τις δυνάμεις τους εστιάζοντας στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού. Η συνέργεια μεταξύ των δύο συνδυάζει με ποιοτικό τρόπο τον κατάλληλο και υψηλών απαιτήσεων εξοπλισμό με τη μετάδοση τεχνογνωσίας που εξελίσσεται σε έργο.
Η εισαγωγή νέων βέλτιστων πρακτικών και τεχνολογίας αιχμής απαιτεί και το αντίστοιχο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, το οποίο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς για ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Επομένως, η εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες, θα πρέπει να αποτελεί συνεχή στόχο για όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να πρωταγωνιστούν και στα επόμενα χρόνια. Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των τεχνολογικών υποδομών της, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί, σε συνεχή και οργανωμένη βάση, προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης του προσωπικού της, μέσα από τη μόνιμη συνεργασία που έχει με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ.

Επένδυση σε νέα συστήματα & εκπαίδευση

Κατά την εκπαίδευση του προσωπικού παρουσιάστηκαν τα νέα καινοτόμα συστήματα συγκόλλησης και αναλώσιμα της “Voestalpine BÖHLER Welding” στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζει η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ να αναβαθμίσει τις παραγωγικές δυνατότητές της με νέες τεχνολογίες αυτοματισμού και ρομποτικών εφαρμογών.
Γι’ αυτό αποκτήθηκαν και εντάχθηκαν μηχανές συγκολλήσεων και αναλώσιμα, καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός για το προσωπικό που θα απασχοληθεί με το συγκεκριμένα αντικείμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης