Δελτία Τύπου

Kleemann: Πιστοποίησε τον πρώτο αντιμικροβιακό θάλαμο ανελκυστήρα

tags :
Kleemann: Πιστοποίησε τον πρώτο αντιμικροβιακό θάλαμο ανελκυστήρα

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΙΑΧ οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο θάλαμος με φύλλα από κράμα χαλκού απέκτησε αντιμικροβιακή κάλυψη σε ποσοστό άνω του 90%

Η KLEEMANN συνεχίζει να καινοτομεί με σκοπό την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και ενσωματώνει στα προϊόντα της τεχνολογίες και υλικά για την ενίσχυση της προστασίας της υγείας των χρηστών ανελκυστήρων.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει σχετική ανακοίνωση, η εταιρία προχώρησε στην κατασκευή θαλάμου ανελκυστήρα με φύλλα από κράμα χαλκού, ο οποίος πιστοποιήθηκε ως ο πρώτος αντιμικροβιακός θάλαμος στην Ελλάδα από την επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ). Η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΙΑΧ οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο θάλαμος απέκτησε αντιμικροβιακή κάλυψη σε ποσοστό άνω του 90%.
Σημειώνεται, ότι το κράμα χαλκού είναι πιστοποιημένο ως αντιμικροβιακό από τον αμερικανικό οργανισμό Environmental Protection Agency (EPA), ενώ ο χαλκός αποτελεί ένα «πράσινο» υλικό. Σύμφωνα με το International Copper Study Group (ICSG), 41,5% του χαλκού που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη προέρχεται από ανακύκλωση, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο ενέργεια και περιορίζοντας τις εκπομπές CO2.
Η συγκεκριμένη καινοτομία της KLEEMANN έρχεται να προστεθεί στην τεχνολογία Air Purifier που χρησιμοποιεί η εταιρία, η οποία λειτουργεί σε 2 φάσεις και χρησιμοποιεί «Mοριακά Yλικά» (Molecular Materials) και UV ακτινοβολία για την πλήρη αποστείρωση του αέρα που διοχετεύεται στο θάλαμο του ανελκυστήρα (με 99% αποτελεσματικότητα κατά βακτηρίων και ιών) και στα κομβία ανέπαφης ενεργοποίησης που διαθέτει η εταιρία και τα οποία παρέχουν 100% αντιβακτηριακή προστασία.
Η KLEEMANN έχει ήδη καταθέσει αίτηση για εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για τον αντιμικροβιακό ανελκυστήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης