Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Αντικατέστησε όλα τα εταιρικά ΙΧ με υβριδικά αυτοκίνητα η Vodafone Ελλάδας

tags :
Αντικατέστησε όλα τα εταιρικά ΙΧ με υβριδικά αυτοκίνητα η Vodafone Ελλάδας

Η Vodafone προχώρησε σε εξ ολοκλήρου αντικατάσταση του συμβατικού στόλου οχημάτων, δύναμης σχεδόν 500 οχημάτων που διέθετε και τον αντικατέστησε με αυτοκίνητα υβριδικής – plug in τεχνολογίας

H Vodafone Ελλάδας, εφαρμόζοντας την ολοκληρωμένη στρατηγική της για μία «πράσινη» μετάβαση και τον στόχο της για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, δημιούργησε έναν μεγάλο «πράσινο» εταιρικό στόλο οχημάτων και το μεγαλύτερο ίσως δίκτυο ηλεκτρικής φόρτισης στο εταιρικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Vodafone προχώρησε σε εξ ολοκλήρου αντικατάσταση του συμβατικού στόλου οχημάτων, δύναμης σχεδόν 500 οχημάτων που διέθετε και τον αντικατέστησε με αυτοκίνητα υβριδικής – plug in τεχνολογίας με δυνατότητα χρήσης ηλεκτροκινητήρα ή αμιγώς ηλεκτρικά, αξιοποιώντας τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνησή τους.
Το περιβαλλοντικό όφελος από την αλλαγή αυτή είναι σημαντικό, καθώς εξασφαλίζει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως και 40% σε σχέση με τη χρήση του προηγούμενου στόλου αυτοκινήτων και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Vodafone για την πράσινη μετάβαση.
Επιπλέον, η Vodafone σχεδίασε, κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία το μεγαλύτερο εταιρικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 75 φορτιστές να έχουν τοποθετηθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας, παρέχοντας την δυνατότητα φόρτισης όλου του στόλου των ηλεκτρικών εταιρικών οχημάτων και τους οποίους διαχειρίζεται αποτελεσματικά και ευέλικτα μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Vodafone Ελλάδας, Ηρώ Μέλλιου δήλωσε: «Η ανάγκη να συνταχθούμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο επιτακτική και για εμάς στη Vodafone η προστασία του πλανήτη αποτελεί βασικό πυλώνα του εταιρικού σκοπού μας.
Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, και ξεκινάμε από την ίδια την καθημερινή μας λειτουργία.
Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του στόλου μας, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο “πράσινο” στόλο εταιρικών οχημάτων και θα συνεχίσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί κάνεις να επιχειρεί επιτυχημένα, χωρίς αυτό να είναι εις βάρος του περιβάλλοντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης