Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ιασώ: Πρωτοποριακό Επιστημονικό & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

tags :
Ιασώ: Πρωτοποριακό Επιστημονικό & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπαίδευση σε πραγματικά χειρουργεία με παράλληλη ζωντανή αναμετάδοση.

Το ΙΑΣΩ, η Μεγαλύτερη Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αρεταίειο και τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Βλάχο, Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους και την δημιουργία του καινοτόμου Επιστημονικού & Εκπαιδευτικού προγράμματος που στόχο έχει να προάγει την αριστεία στην εκπαίδευση και να διευρύνει το ερευνητικό και επιστημονικό έργο με γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.
Το επιστημονικό δυναμικό του ΙΑΣΩ αποτελείται από έμπειρους και διεθνώς αναγνωρισμένους ιατρούς. Με 10.000 τοκετούς ετησίως και χιλιάδες γυναίκες να έχουν εμπιστευτεί τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του, το ΙΑΣΩ έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη και την πρώτη θέση στην προτίμηση των γυναικών παρέχοντας την δυνατότητα αντιμετώπισης περιστατικών όλου του φάσματος της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Β’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου, ένα Κέντρο Αριστείας στην Μαιευτική και Γυναικολογία με πλούσια ερευνητική δραστηριότητα, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο Επιστημονικό και Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με καινοτόμα στοιχεία όπως την εκπαίδευση σε πραγματικά χειρουργεία. Παράλληλα, με αυτή την συνεργασία διευρύνεται σημαντικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των φοιτητών της ιατρικής και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων και διοργανώνονται από κοινού εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια και σεμινάρια με hands on εκπαιδεύσεις με την συμμετοχή διεθνούς κύρους εξειδικευμένων επιστημόνων στους τομείς της Υστεροσκοπικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, της Εμβρυομητρικής Ιατρικής, της Γυναικολογικής Ογκολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF).
Ο Dr Γεώργιος Σταματίου, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος, Πρόεδρος ΔΣ Ομίλου ΙΑΣΩ, δήλωσε: «Το πλούσιο επιστημονικό έργο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της στρατηγικής μας. Είναι τιμή για εμάς η συνεργασία με την Β’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου. Το ΙΑΣΩ στα 25 χρόνια της αδιάλειπτης πορείας του έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πλήρως οργανωμένες κλινικές της χώρας. Έχοντας ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του κλάδου των υπηρεσιών υγείας, προσφέρουμε καθημερινά κορυφαίες υπηρεσίες υγείας σε όλη την οικογένεια. Ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην εκπαίδευση και την προώθηση υψηλού επιπέδου επιστημονικής γνώσης. Η σύμπραξη αυτή είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στην εκπαίδευση των ιατρών και την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας».
Ο κος Νικόλαος Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής –Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, Διευθυντής Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» Νοσοκομείο δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και για εμάς η συνεργασία με τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαιευτική και γυναικολογική κλινική της χώρας με σκοπό την συνεχιζόμενη εκπαίδευση των νέων μαιευτήρων και γυναικολόγων. Πρόκειται για την έναρξη ενός φιλόδοξου σχεδίου που συνδυάζει την εκπαιδευτική εμπειρία του πανεπιστημίου με το ταλέντο και τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα με σκοπό την προαγωγή της Αριστείας στην άσκηση της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην χώρα μας και την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τη γυναίκα».
Ο κος Αριστείδης Αντσακλής, MD, PhD, FRCOG (Hon.), Καθηγητής Μαιευτικής / Γυναικολογίας, Εμβρυομητρικής & Περιγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Διευθυντής Τμήματος Εμβρυομητρικής Ιατρικής ΙΑΣΩ, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ δήλωσε: «Το Επιστημονικό Συμβούλιο επικροτεί τη συνεργασία με την Β’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα εκπαίδευσης νέων Μαιευτήρων / Γυναικολόγων στον τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας, της Ιατρικής της Αναπαραγωγής και της Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη εκπαίδευση των ιατρών Μαιευτήρων / Γυναικολόγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης