Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Lidl Ελλάς δημιουργεί τη νέα γενιά στελεχών στο λιανεμπόριο

Η Lidl Ελλάς δημιουργεί τη νέα γενιά στελεχών στο λιανεμπόριο
Η Lidl Ελλάς δημιουργεί τη νέα γενιά στελεχών στο λιανεμπόριο

Οι επιδόσεις της Ελλάδας στους διεθνείς δείκτες που μετρούν την ποιότητα της Εκπαίδευσης Κατάρτισης Ενηλίκων (ΕΚΕ) και των θεσμών της είναι απογοητευτικές.
Η χώρα έρχεται τελευταία μεταξύ των χωρών της ΕΕ στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Δεξιοτήτων (ESI), ο οποίος μετράει το κατά πόσο οι εργαζόμενοι σε μια χώρα διαθέτουν τις δεξιότητες που ζητάει η οικονομία.
Αυτό τον φαύλο κύκλο επιχειρεί να σπάσει το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work, που σε συνεργασία με το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συνδυάζει αναγνωρισμένο πτυχίο και έμμισθη εργασιακή εμπειρία.
Μέσω του καινοτόμου προγράμματος – Lidl UP: Learn & Work δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες, να σπουδάσουν στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου για δύο χρόνια και ταυτόχρονα να εργάζονται στα καταστήματα της, συνδυάζοντας θεωρία και πραγματική, έμμισθη εργασιακή εμπειρία.

Η Lidl Ελλάς κτίζει τη νέα γενιά στελεχών στο λιανεμπόριο

Οι σπουδαστές που θα επιλεγούν, για τα 2 έτη των σπουδών τους, θα παρακολουθούν, 3 ημέρες την εβδομάδα τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια της ειδικότητας τους στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ.Γλυφάδας και τις άλλες 2 ημέρες θα εργάζονται σε κατάστημα της Lidl Ελλάς στην Αττική, ακολουθώντας το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Υποδιευθυντή/ντριας Καταστήματος.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 27 Οκτωβρίου και το πρώτο τμήμα θα δεχθεί τους σπουδαστές τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Ποιος όμως μπορεί να στείλει αίτηση;
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό ή Τεχνικό Λύκειο, δεν έχει σημασία), να γνωρίζουν καλά Αγγλικά ενώ δεν απαιτείται προϋπηρεσία.
Εκτός από τη γνώση οι φοιτητές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 510 ευρώ το πρώτο έτος των σπουδών και 585 ευρώ το δεύτερο έτος.
Θα έχουν πλήρη ασφάλιση και ένσημα, επιπλέον ιδιωτική ιατρική ασφάλιση, διατακτικές τροφίμων, κάρτα απεριορίστων διαδρομών ΜΜΜ και Laptop.

Εξασφαλισμένη δουλειά μετά τις σπουδές

Και δεν είναι μόνο αυτό.
Η Lidl Ελλάς εξασφαλίζει στους νέους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους μια θέση εργασίας.

Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι:

  • Υπογράφουν σύμβαση εργασίας (πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου) ως Υποδιευθυντές/ Υποδιευθύντριες πλήρους απασχόλησης σε ένα από τα καταστήματά μας.
  • λαμβάνουν πτυχίο τίτλου σπουδών επιπέδου Ι.Ε.Κ. αναγνωρισμένο στην Ελλάδα μετά από εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Lidl UP: Learn & Work

Η Lidl Ελλάς κοντά στους εργαζόμενους

Και το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία της εταιρείας, όραμά της οποίας είναι να στηρίζει την αγορά εργασίας με δράσεις.
Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύτηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης (Top Employer) για 5η συνεχόμενη χρονιά. Γι’ αυτό άλλωστε είναι ο Νο1 Εργοδότης Επιλογής για το 2020, βάσει έρευνας του kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε νέους/ες 21-40 ετών.
H Lidl Ελλάς, περιμένει τις αιτήσεις, όλων των ενδιαφερομένων νέων, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.
Το πρώτο τμήμα ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2021. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ.
Πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα μπορεί να λάβει κανείς και τηλεφωνικά στο 2111032330 (09:00 με 20:00 Δευτέρα με Παρασκευή - πλην αργιών).
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και το όραμά της Lidl Ελλάς στο www.lidlup.gr.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης