Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Metropolitan Hospital: Έναρξη 2ου Καρδιομεταβολικού Σχολείου

Metropolitan Hospital: Έναρξη 2ου Καρδιομεταβολικού Σχολείου
Η καρδιομεταβολική ιατρική είναι ο πλέον προβεβλημένος και σύγχρονος τομέας ιατρικής

Το Καρδιομεταβολικό Κέντρο του Metropolitan Hospital (και ευρύτερα των Metropolitans του HHG) σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Σορβόννης Γαλλίας εξαγγέλλουν και οργανώνουν σειρά μετεκπαιδευτικών συνεδριών και μαθημάτων στα πλαίσια υλοποίησης του ετήσιου μετεκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Το ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΚΜΣ) πραγματοποιείται ως αποτέλεσμα της αναγκαιότητας, επικέντρωσης και εξειδίκευσης γνώσεων στην Καρδιομεταβολική Ιατρική.
Η καρδιομεταβολική ιατρική είναι ο πλέον προβεβλημένος και σύγχρονος τομέας ιατρικής, που μετά το 2019 ιδιαίτερα στην Αμερική αναδείχθηκε και προβλήθηκε σημαντικά. Η Καρδιομεταβολική Ιατρική είναι η ιατρική της διάγνωσης, παρακολούθησης και θεραπείας των καρδιομεταβολικών νοσημάτων: Παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, υπέρταση, δυσλιπιδαιμικές διαταραχές, σακχαρώδης διαβήτης. Καταστάσεις και νοσήματα που έχουν ιδιαίτερα αυξημένο επιπολασμό και συχνότητα στην πατρίδα μας. Σύμφωνα με τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα (κυρίως από την μελέτη ΥΔΡΙΑ) το 71% του πληθυσμού είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, το 28% έχει μεταβολικό σύνδρομο, το 37% υπέρταση και το 15% έχει διαβήτη. Η παρουσία των καταστάσεων αυτών πολλαπλασιάζει ιδιαίτερα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου (έως και 5 φορές) , και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας.
Φιλοδοξία ως εκ τούτου των οργανωτών του καρδιομεταβολικού σχολείου είναι να εμπλουτίσουν και να οργανώσουν τις διαγνωστικές και θεραπευτικές γνώσεις των εκπαιδευόμενων ιατρών ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η καρδιομεταβολική μάστιγα στην πατρίδα μας και να υπάρξει ουσιαστική συμβολή στην προληπτική προσπάθεια αποτροπής και εγκατάστασης των εμφραγμάτων μυοκαρδίου και των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην 1η Συνεδρίαση του Καρδιομεταβολικού Σχολείου που θα περιλαμβάνει:
• Τελετή - Χαιρετισμοί
• Νέες εξελίξεις στην θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη - Α. Μελιδώνης, της Υπερλιπιδαιμίας - Γ. Κολοβού, της Στεφανιαίας Νόσου - Σ. Φούσσας
Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Metropolitan Hospital την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17.00’.
Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ από εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης