Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ιωάννης Πούπκος: Χρέος όλων είναι να αγωνιστούν για την άμεση αναστροφή της επικίνδυνης πορείας της ευρωπαϊκής πολιτικής προς τα άκρα δεξιά

Ιωάννης Πούπκος: Χρέος όλων είναι να αγωνιστούν για την άμεση αναστροφή της επικίνδυνης πορείας της ευρωπαϊκής πολιτικής προς τα άκρα δεξιά
Χρέος όλων των ευρωπαϊκών προοδευτικών συλλογικοτήτων (κόμματα, συνδικάτα, κλπ) είναι να αγωνιστούν για την άμεση αναστροφή αυτής της επικίνδυνης πορείας
Ο Ιωάννης Πούπκος, Οικονομολόγος, Γενικός Σύμβουλος της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ και μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με δελτίο τύπου προς το " bankingnews.gr " εκφράζει την ανησυχία του για την μετατόπιση του άξονα της πολιτικής ζωής της Ευρώπης προς τα άκρα δεξιά και θεωρεί ότι τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα θα πρέπει να αγωνιστούν για την άμεση αναστροφή αυτής της επικίνδυνης πορείας της ευρωπαϊκής πολιτικής προς τα άκρα δεξιά.
Τα παραδείγματα της Λεπέν στη Γαλλία, του Vox στην Ισπανία και τελευταία της Μελόνι στην Ιταλία, δείχνουν μια μετατόπιση του άξονα της πολιτικής ζωής της Ευρώπης προς τα δεξιά και μάλιστα προς τα άκρα δεξιά.
Χρέος όλων των ευρωπαϊκών προοδευτικών συλλογικοτήτων (κόμματα, συνδικάτα, κλπ) είναι να αγωνιστούν για την άμεση αναστροφή αυτής της επικίνδυνης πορείας.
Και στη Ελλάδα παρατηρείται μια συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και μια μετατόπιση του πολιτικού άξονα προς τα δεξιά. Ανάλογες λοιπόν ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα και στη χώρα μας από τις προοδευτικές συλλογικότητες για την απο-συντηρητικοποίηση της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον αγώνα μέσα από την υπεράσπιση μιας κοινωνικής, προοδευτικής, σοσιαλδημοκρατικής ατζέντας που έχει, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη σήμερα η χώρα. Μέσα από την υπεράσπιση ενός πλαισίου πολιτικών που θα δώσουν ξανά ελπίδα στους πολίτες και θα οδηγήσουν την κοινωνία στο σύνολό της στην πρόοδο και στην ευημερία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης