Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Aquila Clean Energy Greece ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά και εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στην Αθήνα

Η Aquila Clean Energy Greece ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά και εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στην Αθήνα
Η εταιρεία, με παρουσία στην Ελλάδα από το 2020, διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο έργων 1,6 GW που αποτελείται από φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα και έργα αποθήκευσης με μπαταρίες…

Η Aquila Clean Energy, ο κλάδος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Aquila Capital στην Ευρώπη, εγκαινιάζει τις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι της Αθήνας και εδραιώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Μετά την είσοδό της στην αγορά το 2020, η Aquila Clean Energy έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, με στόχο να αποτελέσει βασικό παίκτη στην ελληνική αγορά ΑΠΕ και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται ένα εκτενές χαρτοφυλάκιο έργων ισχύος 1,6 GW, που αποτελείται από φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα, και έργα αποθήκευσης με μπαταρίες σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου αιολικού πάρκου σε λειτουργία με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 82 MW.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε τα κεντρικά μας γραφεία στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα μόνιμο και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον στην τοπική μας ομάδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ο ελληνικός κλάδος των ΑΠΕ προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες με αποτέλεσμα να βλέπουμε πραγματική προοπτική στο μέλλον για την ανάπτυξη και λειτουργία των έργων μας σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο Andrew Wojtek, CIO της Aquila Clean Energy EMEA. «Το εκτενές χαρτοφυλάκιο έργων μας στη χώρα καταδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευσή μας στην ανάπτυξη έργων καθαρής ενέργειας, που στοχεύουν στην ενεργή διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής μετάβασης».
Ο Σταμάτης Βουρνέλης, Project Development Director στην Ελλάδα, εξηγεί: «Η τοπική μας ομάδα και η τεχνογνωσία που διαθέτει είναι το κλειδί για την επέκτασή μας στην ελληνική αγορά. Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το χαρτοφυλάκιο έργων μας στη χώρα, καθώς και τους ανθρώπους μας και να συμμετέχουμε ενεργά στη σημαντική αύξηση του μείγματος των ΑΠΕ στην ελληνική αγορά ενέργειας».
Η Aquila Clean Energy επιδιώκει να δημιουργήσει ένα μέλλον με οικονομικά προσιτή καθαρή ενέργεια που να είναι ενσωματωμένη τόσο κοινωνικά όσο και περιβαλλοντικά. Η εταιρεία συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας απεξάρτησης από τον άνθρακα και στη δημιουργία αξίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της μέσω της προστασίας της βιοποικιλότητας, της προώθησης των τοπικών κοινωνιών και της δημιουργίας σταθερής και χωρίς αποκλεισμούς μακροπρόθεσμης απασχόλησης στις περιοχές που δραστηριοποιείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης