Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International

tags :
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International
13 χρόνια στην κορυφή της ποιότητας υπηρεσιών υγείας

Το ΥΓΕΙΑ αξιολογήθηκε επιτυχώς από την επιτροπή Joint Commission International (JCI) και διατήρησε και για την επόμενη τριετία τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval). Η εν λόγω πιστοποίηση σηματοδοτεί τον 13ο χρόνο που κατέχει αυτήν την ιδιαιτέρως τιμητική διαπίστευση το ΥΓΕΙΑ από το διεθνώς αναγνωρισμένο Πρότυπο Διαπίστευσης Οργανισμών Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης για την επαναδιαπίστευση, η οποία πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ομάδα εξειδικευμένων επιθεωρητών, διεθνούς εμπειρίας, αξιολόγησε τη συμμόρφωση του ΥΓΕΙΑ με βάση τις 1.200 αυστηρές απαιτήσεις του JCI που καλύπτουν όλο το φάσμα της λειτουργίας ενός νοσοκομείου. Κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας, έγινε διερεύνηση των Διεθνών Στόχων Ασφάλειας Ασθενών, της φροντίδας των ασθενών, της αναισθησιολογικής και χειρουργικής φροντίδας, της διαχείρισης φαρμάκων, της εκπαίδευσης των ασθενών και των οικογενειών τους, της πρόληψης και του ελέγχου λοιμώξεων, της διοίκησης και ηγεσίας, της διαχείρισης εγκαταστάσεων, των προσόντων και της εκπαίδευσης προσωπικού, καθώς και της διαχείρισης πληροφοριών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο οργανισμός Joint Commission International έχει δημιουργήσει τα πρότυπα λειτουργίας του ύστερα από διαβουλεύσεις με κορυφαίους παρόχους υγείας, διεθνείς εμπειρογνώμονες αλλά και με ασθενείς. Αυτά τα πρότυπα, στα οποία ενσωματώνεται η τρέχουσα επιστημονική βιβλιογραφία και η ομόφωνη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, βοηθούν τους οργανισμούς να μετρούν, να αξιολογούν και να βελτιώνουν την επίδοσή τους.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, δήλωσε σχετικά: «Η διαπίστευση μας, για ακόμη μια φορά, ανάμεσα στους κορυφαίους Οργανισμούς Υγείας που λαμβάνουν τη Χρυσή σφραγίδα της JCI, μας γεμίζει υπερηφάνεια και επιβεβαιώνει πως στο επίκεντρο των δράσεων μας βρίσκονται πάντοτε οι ασθενείς και οι άνθρωποί μας. Ανανεώσαμε και πάλι τη δέσμευση του προσωπικού και των ιατρών μας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Με όχημα την επιστήμη, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και προσήλωση να γινόμαστε καλύτεροι και να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, έχοντας βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους μας εμπιστεύονται με ό,τι πιο πολύτιμό έχουν, την υγεία τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης