Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

To Finish και η ηρωική νήσος Ψαρών εξοικονομούν πολύτιμο νερό

tags :
To Finish και η ηρωική νήσος Ψαρών εξοικονομούν πολύτιμο νερό

Με στόχο τα 1.500.000 λίτρα νερό σε ένα έτος, έχουν εξοικονομηθεί ήδη 1.020.000 λίτρα από το πρώτο κιόλας εξάμηνο της πρωτοβουλίας του Finish

Συνεχίζοντας για ακόμη μία χρονιά την πρωτοβουλία «Το Νερό είναι στα Χέρια μας», το Finish εγκαινίασε το περασμένο καλοκαίρι την δράση του στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών. Βασικός σκοπός της δράσης είναι η εξοικονόμηση νερού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την ορθή χρήση και τον περιορισμό της αλόγιστης κατανάλωσής του.
Με βάση τις μετρήσεις που έγιναν από τις αρμόδιες αρχές, στο 1ο κιόλας εξάμηνο της φετινής δράσης, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, οι κάτοικοι του νησιού κατάφεραν να εξοικονομήσουν 1.020.000 λίτρα νερό.
Το FINISH, σε συνεργασία με το Global Water PartnershipMediterranean (GWP-Med), προσέφεραν συσκευές εξοικονόμησης νερού σε όλα τα νοικοκυριά, τα τουριστικά καταλύματα και δημοτικά κτίρια της Ηρωικής νήσου Ψαρών, θέτοντας ως στόχο την εξοικονόμηση 1.500.000 λίτρων νερού σε ένα έτος. Οι κάτοικοι του νησιού καλωσόρισαν με μεγάλη χαρά τη δράση στο νησί και αξιοποίησαν τις οδηγίες των ειδικών για τη σωστή τοποθέτηση και χρήση των συσκευών εξοικονόμησης.
Συνοδοιπόρος της δράσης ήταν και ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος ενέπνευσε όλους τους κατοίκους για τη σημασία της εξοικονόμησης νερού αλλά και το πώς μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στην κεντρική πλατεία των Ψαρών, τα παιδιά του νησιού είχαν την ευκαιρία να συν-δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή ζωγραφιά, η οποία έμεινε να θυμίζει τη στάση της πρωτοβουλίας, το καλοκαίρι του 2022, στην ηρωική νήσο των Ψαρών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, «Το Νερό είναι στα χέρια μας» έρχεται να τονίσει πως, ο πιο πολύτιμος πόρος του πλανήτη, το νερό, κινδυνεύει. Τα αποτελέσματα της δράσης τα τελευταία έτη δείχνουν πως μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στο συνολικό καλό. Η σωστή διαχείριση και εξοικονόμηση νερού καθίστανται αναγκαίες περισσότερο από ποτέ. Αλλάζουμε συνήθειες και εξοικονομούμε πολύτιμο νερό!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης