Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και οι Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT»

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και οι Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT»
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία του με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για την κατασκευή του σύγχρονου και αειφόρου κτιρίου «the SPOT»

Συνεπής στη δέσμευσή του να οδηγεί την μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχωρά σε pro bono συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τη δημιουργία του σύγχρονου και ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου «the SPOT» (Sustainable Practices of Tomorrow), στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο. Στόχος του καινοτόμου αυτού έργου αποτελεί η προώθηση αειφόρων πρακτικών τόσο μέσα από την ίδια την κατασκευή του κτιρίου όσο και από τις επιχειρηματικές ιδέες που θα αναπτυχθούν σε αυτό από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές που προάγουν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Αξίζει να τονιστεί ότι οι Pieris Architects, οι οποίοι έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς Αρχιτεκτονικής, σχεδιάζουν εδώ και 20 χρόνια κτίρια με άξονα την αειφορία, τα οποία εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον και προάγουν το «ευ ζην» και την «οικοσυναισθηματική νοημοσύνη».
Το «the SPOT» αποτελεί το Κτίριο του Αύριο που θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και λειτουργήσει στοχεύοντας στο ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον κύκλο ζωής του. Με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, για την κατασκευή του έργου θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα και ανακυκλώσιμα δομικά υλικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος και υψηλής ενεργειακής εξοικονόμησης. Πρόκειται για το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα όπου θα εφαρμοστεί σε πραγματική κλίμακα η τεχνολογία ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος (3D CONCRETE PRINTING).
Το πρωτοποριακό έργο θα παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δυνατότητες ώσμωσης της ερευνητικής τους δραστηριότητας με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές σε νέους επιστήμονες να αναπτύξουν επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες.
Stella_Pieri-Pieros_Pieris.jpg
Η κα Στέλλα Πιερή και ο κ. Πιέρος Πιερής, Αρχιτέκτονες και Partners του γραφείου Pieris Architects, ανέφεραν σχετικά «Στο γραφείο μας η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μας. Στόχος είναι η δημιουργία κτιρίων και χώρων που είναι εναρμονισμένοι με το περιβάλλον, έχουν πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και εφαρμόζουν αειφόρες πρακτικές κατά την κατασκευή και λειτουργία τους. Ο σχεδιασμός του αειφόρου «the SPOT» για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, του πρώτου κτιρίου τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Ελλάδα με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, θα αποτελέσει σταθμό στον προσδιορισμό  μελλοντικών πρακτικών οικοδόμησης με σκυρόδεμα στη χώρα».
«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τη δημιουργία του πρωτοποριακού και ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου «the SPOT», στο Ρίο. Κοινό μας όραμα αποτελεί η προώθηση αειφόρων πρακτικών. Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, δημιουργούμε έχοντας ως βασικό άξονα των δράσεων μας τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, επενδύουμε σε αειφόρες κατασκευές που οδηγούν τη μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία. Είμαστε σίγουροι ότι το «the SPOT» θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την ερευνητική τους δράση για ένα πιο αειφόρο μέλλον για όλους», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης