Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Διπλή διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός στα Health & Safety Awards 2023

Διπλή διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός στα Health & Safety Awards 2023
Tα Health & Safety Awards επιβραβεύουν κάθε χρόνο τις εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας

Η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε με δύο νέες σημαντικές διακρίσεις στα Health and Safety Awards 2023, επιβεβαιώνοντας την πάγια δέσμευσή της για διατήρηση των υψηλότερων επιπέδων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε την ανώτατη διάκριση (Winner) στην κατηγορία «Λατομεία & Εξόρυξη» για το καινοτόμο Σύστημα Μέτρησης, Καταγραφής και Παρακολούθησης Φυσικοχημικών Παραγόντων σε Υπόγειο Μεταλλευτικό Έργο (Canary Project), καθώς και για το Σύστημα Ασφαλούς λειτουργίας Υπόγειου Μεταλλείου (UG Safety Monitoring System), ενώ το τελευταίο διακρίθηκε και με Gold Βραβείο και στην κατηγορία «Αναβάθμιση & Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων».
Το Σύστημα Μέτρησης, Καταγραφής και Παρακολούθησης Φυσικοχημικών Παραγόντων σε Υπόγειο Μεταλλευτικό Έργο, αναπτύχθηκε εσωτερικά από το τμήμα Υγείας & Ασφάλειας της Ελληνικός Χρυσός, στοχεύοντας στην ταχύτερη λήψη σωστών αποφάσεων και κατάλληλων προληπτικών και διορθωτικών ενεργειών που διασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Με αφορμή τη διάκρισή του, ο Συντονιστής Μετρήσεων και Οργάνων Μέτρησης Παραγόντων Εργασιακού Κινδύνου του τμήματος Υ&Α της Ελληνικός Χρυσός, κ. Μιχάλης Μιχαλούδης, δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που η Ελληνικός Χρυσός πίστεψε σε μένα και μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω το Canary Project. Είναι τιμή μου που ανήκω σε έναν οργανισμό που δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία και την ασφάλεια κι ανυπομονώ να συνεχίσουμε το όμορφο αυτό ταξίδι, αναπτύσσοντας περισσότερο την καινοτόμο αυτή εφαρμογή».
Το Σύστημα Ασφαλούς λειτουργίας Υπόγειου Μεταλλείου, αφορά σε ένα σύνολο τεχνολογικών εφαρμογών που αναπτύχθηκε σε συνέχεια της εγκατάστασης του πρώτου υπόγειου ιδιωτικού δικτύου με τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και το οποίο συμβάλλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς παρέχει σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες πληροφορίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με αφορμή τη διάκρισή του, ο κ. Γεράσιμος Μονοκρούσος, Corporate Communications Manager της Ελληνικός Χρυσός, ανέφερε: «Το υπόγειο μεταλλείο της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα, εκτείνεται σε στοές συνολικού μήκους 10χλμ και μέγιστου βάθους έως και 300μ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάτι που σε συνδυασμό και με τη φύση της μεταλλευτικής εργασίας, καταδεικνύει την ανάγκη για τήρηση των μέγιστων δυνατών επιπέδων υγείας και ασφάλειας. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη βράβευση αυτή και την αφιερώνουμε στους 1500 εργαζομένους των μεταλλείων μας στη Χαλκιδική, οι οποίοι καθημερινά επιδεικνύουν στην πράξη τη συλλογική μας προσήλωση σε μια πολιτική μηδενικών ατυχημάτων».
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών από τον χώρο των επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι τα Health & Safety Awards επιβραβεύουν κάθε χρόνο τις εταιρείες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς χώρους εργασίας, αναπτύσσουν κουλτούρα προληπτικής υγείας και ασφάλειας σε εργοδότες και εργαζομένους και μπορεί να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση στους κλάδους δραστηριότητάς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης