Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

2303 REZINE Collection: Η νέα σειρά της Οινοποιίας Μαλαματίνα που απέσπασε ήδη κορυφαία παγκόσμια βραβεία

2303 REZINE Collection: Η νέα σειρά της Οινοποιίας Μαλαματίνα που απέσπασε ήδη κορυφαία παγκόσμια βραβεία
H Οινοποιία Μαλαματίνα μας παρουσιάζει τις δύο ξεχωριστές και σπάνιες ετικέτες

Η Οινοποιία Μαλαματίνα λανσάρει τη νέα Premium σειρά της οικογένειας Rezine, 2303 REZINE Collection Limited Edition, σηματοδοτώντας μια πρωτόγνωρη γευστική ταυτότητα. Η ξεχωριστή της ονομασία αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο αστροφυσικό Paul Wild, λάτρη της Ελλάδας και της ρετσίνας, που το 1982 χάραξε το όνομα της ρετσίνας στο αστρικό στερέωμα. Η σπάνια αυτή σειρά, με τις γερές ρίζες της στην παράδοση της ρετσίνας, αποτελείται από δύο μοναδικές στο είδος τους, και ήδη βραβευμένες οινικές προτάσεις: Wild Ferment και Rosé.
Πρόσφατα, οι δύο εκλεκτές ετικέτες, απέσπασαν το Silver Award στον Διαγωνισμό Οίνου του περιοδικού Decanter για το 2023 (Decanter World Wine Awards 2023), τον σημαντικότερο και πιο επιδραστικό οινικό διαγωνισμό του κόσμου, εντάσσοντας την Οινοποιία Μαλαματίνα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Η 2303 REZINE Collection ξεχώρισε ανάμεσα σε 18.250 δείγματα από 57 χώρες, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής δειγμάτων, με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από 236 εμπειρογνώμονες οίνου από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων, 53 Masters of Wine και 16 Master Sommeliers.
Πίσω από την ιδιαίτερη ονομασία και την απαράμιλλη ποιότητα της 2303 REZINE Collection Limited Edition, αναδύεται μία ιδιαίτερη ιστορία: To 1982, o αστροφυσικός Paul Wild, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην 28η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης παρουσιάζοντας τον αστεροειδή «2303», που είχε ανακαλύψει το 1979. Όταν ήρθε η στιγμή να παρουσιάσει στο κοινό τα ευρήματά του, η αγάπη του για το κρασί που συνόδεψε το ταξίδι του, ήταν η σπίθα που αρκούσε για να δώσει στον αστεροειδή το όνομα «2303 ΡΕΤΣΙΝΑ». Σήμερα, η Οινοποιία Μαλαματίνα μας παρουσιάζει τις δύο ξεχωριστές και σπάνιες ετικέτες:

  • 2303 Rezine Wild Ferment Limited Edition Μία εκλεκτή και σπάνια ρετσίνα που ξεχωρίζει για το φωτεινό χρυσαφί χρώμα και συνθέτει πρωτογενή χαρακτηριστικά με νότες ανθικότητας και βοτανικότητας και αρώματα ευκάλυπτου, μέντας, ώριμων εσπεριδοειδών, δεντρολίβανου και λεμονανθού. Στο στόμα, η οξύτητά της τονίζει με μαεστρία τα πλούσια αρώματα φρούτων και βοτάνων, προσφέροντας μια γεμάτη και δομημένη επίγευση.
  • 2303 Rezine Rose Limited Edition - Μια εκλεκτή και υψηλής ποιότητας ροζέ ρετσίνα με λαμπερό ροζ τριανταφυλλί χρώμα και αρώματα δυόσμου της φρέσκιας ρητίνης πεύκου. Τα φρουτώδη και φυτικά αρώματα σε συνδυασμό με την δροσιστική οξύτητα χαρίζουν ένα τελείωμα με φινέτσα και ελκυστικότητα, ενώ οι πολύ διακριτικές νότες μαστίχας και δενδρολίβανου ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καλού, αυθεντικού, κρασιού.

Και για τις δύο ετικέτες, η ζύμωση, «αυθόρμητη» στην περίπτωση της Wild Ferment, πραγματοποιείται μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές ωοειδούς σχήματος, ενώ το κρασί παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για τρεις μήνες.
Η Οινοποιία Μαλαματίνα, στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικού και επιχειρηματικού πλάνου του Ομίλου Mantis για την ενδυνάμωσή της, παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα σειρά κρασιών στο Οινόραμα 2023, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες οινικές εκθέσεις στην Ελλάδα, καθώς και στην διεθνή έκθεση ProWein International Trade Fair Wines & Spirits, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από κριτικούς και κερδίζοντας τις εντυπώσεις οινοπαραγωγών, επαγγελματιών του ευρύτερου γαστρο-οινικού χώρου, αλλά και του οινόφιλου κοινού.
Σύντομα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία από τις 4.600 φιάλες της κάθε ετικέτας σε επιλεγμένους χώρους εστίασης. Αναζητήστε τις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης