Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Βράβευση της Huawei Ελλάδος για το καινούριο πιλοτικό πρόγραμμα έγκαιρης πυρανίχνευσης

Βράβευση της Huawei Ελλάδος για το καινούριο πιλοτικό πρόγραμμα έγκαιρης πυρανίχνευσης
Η Senior Public Relations Manager της Huawei, Τόνια Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Το έργο που βραβεύτηκε σήμερα στα Hellenic Responsible Awards είναι το αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Huawei Ελλάδος, της NOVA και της δυναμικής start-up εταιρείας PROBOTEK

Με το Ασημένιο βραβείο (silver award) στην κατηγορία Τεχνολογία & Περιβάλλον, για το καινοτόμο πιλοτικό έργο πυρανίχνευσης σε συνεργασία με την NOVA και την νεοφυή εταιρεία PROBOTEK, τιμήθηκε η Huawei Ελλάδος στα Hellenic Responsible Awards που διοργάνωσε η Boussias. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο Μουσείο Οίνου Μάρκου, στην Παλλήνη Αττικής.Η βράβευση αυτή στα Hellenic Responsible Awards αναδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρείας να οδηγεί τεχνολογικές εξελίξεις που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον με την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει ως καταλύτης για ευρύτερη υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα.Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια που ανέλαβε η Huawei με την Nova και την PROBOTEK και αφορά σε ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης, ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αναγνώρισης ακραίων συμβάντων, όπως οι πυρκαγιές, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα με κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προεκτάσεις. 
Το πρόγραμμα, το οποίο  υλοποιήθηκε καθόλη τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, με τη σημαντική καθοδήγηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), ανέδειξε τη δυνατότητα συνδυασμού τεχνολογιών αιχμής για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ανίχνευσης πυρκαγιάς και έγκαιρης αντιμετώπισης. Αξιοποιώντας τη δύναμη του 5G, της τεχνητής νοημοσύνης και των drones, η Huawei και οι συνεργάτες της παρουσίασαν μια λύση που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία περιοχών που είναι ευάλωτες σε πυρκαγιές.Η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος απαιτούσε αποτελεσματικές συνεργασίες μεταξύ διαφόρων εταίρων. Η Huawei εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στη Nova, την PROBOTEK, και όλους τους συνεργάτες για τον καθοριστικό ρόλο τους σε αυτή την προσπάθεια.Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, Νίκος Λάζαρης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την διάκριση αυτή και τόνισε τη σημασία του έργου: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα Hellenic Responsible Awards για τη σημαντική αυτή διάκριση. Αυτή η αναγνώριση ενισχύει τη δέσμευσή μας να αξιοποιούμε τεχνολογίες αιχμής προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Η συνεργασία μας με τη Nova και την PROBOTEK αποτελεί παράδειγμα της δύναμης των αποτελεσματικών συνεργασιών στην προώθηση ουσιαστικών αλλαγών. Μαζί, αποδείξαμε την αποτελεσματικότητα αυτού του προγράμματος στον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση πυρκαγιών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία των ευάλωτων περιοχών στην Ελλάδα. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Elevate Greece, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, το Δήμο Αμαρουσίου και το πυροσβεστικό σώμα Αττικής που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του έργου. Η Huawei παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αντιμετωπίζουν παγκόσμια ζητήματα και συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.»
Η Senior Public Relations Manager της Huawei, Τόνια Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Το έργο που βραβεύτηκε σήμερα στα Hellenic Responsible Awards είναι το αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Huawei Ελλάδος, της NOVA και της δυναμικής start-up εταιρείας PROBOTEK. Μαζί, ξεκινήσαμε μια αποστολή να αναπτύξουμε τεχνολογίες αιχμής πυρανίχνευσης, αξιοποιώντας τη δύναμη προηγμένων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και αισθητήρων τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό τη βελτίωση των δυνατοτήτων ανίχνευσης πυργκαγιών και της έγκαιρης αντιμετώπισής τους». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης