Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πέμπτα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» - Ωδή στην καινοτομία

Πέμπτα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» - Ωδή στην καινοτομία
Τιμητική διάκριση στον Κωνσταντίνο Μακέδο, πρόεδρο του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ)

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου  απονεμήθηκαν τα φετινά 5α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» - Ωδή στην καινοτομία, στο Θέατρο Αριστοτέλειον στην Θεσσαλονίκη. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα (αλφαβητικά): της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), του OK!Thess, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του ΣΕΒΕ - Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), της Endeavor Greece και της UNESCO Chair on Green Innovation and Circular Economy.
Platinum sponsors ήταν οι εταιρείες ΔΕΗ, Attica Bank, INTRAKAT και Παγκρήτια Τράπεζα.
Gold sponsor ήταν η εταιρεία EY Ελλάδος.
Silver Sponsor ήταν η εταιρεία ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε..
Supporters ήταν οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Εθνική Τράπεζα, ΕΥΑΘ, KLEEMANN, Lamda Development και Μασούτης. 
Transportation sponsor ήταν η εταιρεία AVIS.
Creative Technology partner ήταν οι εταιρείες Headline Athens – Mimo Labs.

Αναλυτικά οι έντεκα νικητές των βραβείων:

  1. Κατηγορία «Υγεία»: Η εταιρεία DNA SEQUENCE έλαβε το βραβείο για την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων της μεταγονιδιωματικής, σε μια σειρά από τομείς, μεταξύ των οποίων και o τομέας της Υγείας. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Χρήστος Καραπιπέρης, συνιδρυτής και CTO της DNE SEQUENCE από τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο.
  2. Κατηγορία «Τουρισμός»: Η εταιρεία CLIO MUSE TOURS έλαβε το βραβείο για την πρωτοποριακή πλατφόρμα αυτό-ξεναγήσεων που έχει δημιουργήσει. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γιάννης Νικολόπουλος, CEO της CLIO MUSE TOURS από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου.
  3. Κατηγορία «Υποδομές»: Οι εταιρείες COSMOTE και HELLAS GOLD έλαβαν το βραβείο για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού δικτύου με υποδομή κινητής τηλεφωνίας στο υπόγειο μεταλλείο στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Δημήτρης Νόνας, Corporate Customers Sales Director, COSMOTE και Αργύρης Πατουσιάς, Διευθυντής ΙΤ, HELLAS GOLD από τον κ. Χρήστο Ταραντίλη, Εταίρο - Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της EY Ελλάδος.
  4. Κατηγορία «Χρηματοοικονομική Τεχνολογία»: Η εταιρεία ΔΙΑΣ Α.Ε. έλαβε το βραβείο για την εισαγωγή της εφαρμογής μεταφοράς χρημάτων, άμεσες πληρωμές IRIS. Το βραβείο παρέλαβε η κ.  Σταυρούλα Καμπουρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Ε. από τον εκπρόσωπο και μέλος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Πρόεδρο της IMERYS GREECE και ΙΜΕRYS ΒAUXITES GREECE S.A., κ. Αθανάσιο Κεφάλα.
  5. Κατηγορία «Μεταποίηση»: Η εταιρεία GIZELIS ROBOTICS έλαβε το βραβείο ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αχιλλέας Χύτος, Robotics Sales Engineer της GIZELIS ROBOTICS από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, κ. Γιώργο Τσαπρούνη. 
  6. Κατηγορία «Ενέργεια - Περιβάλλον»: Η εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ έλαβε το βραβείο για την καινοτόμο τεχνολογία που ανέπτυξε για τον δραστικό περιορισμό των εκπομπών άνθρακα του εργοστασίου της. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Στέφανος Τζιωρτζιώτης, Αντιπρόεδρος της ΒΙΟΛΑΝΤΑ από την Area Manager Βορείου Ελλάδος της εταιρείας British American Tobacco, κ. Κατερίνα Κωνσταντινίδου. 
  7. Κατηγορία «Αγροδιατροφή»: Η εταιρεία NEUROPUBLIC έλαβε το βραβείο για την ανάπτυξη του πρωτοποριακού συστήματος ευφυούς γεωργίας «gaiasense». Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Μιχαηλίδης, Διευθυντής Marketing της NEUROPUBLIC από το μέλος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Εταίρο της δικηγορικής εταιρείας «Ποταμίτης-Βεκρής» και οικονομολόγο κ. Ασπασία Μάλλιου. 
  8. Κατηγορία «Μόδα»:  Η εταιρεία MARINA RAPHAEL έλαβε το βραβείο για τις καινοτομίες που εισήγαγε στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της και η κ. Μαρίνα Ραφαήλ, ιδρύτρια κι Creative Director της εταιρείας MARINA RAPHAEL απέστειλε ευχαριστήριο βίντεο. 
  9. Κατηγορία «Εφοδιαστική Αλυσίδα»: Η εταιρεία LAST MILY έλαβε το βραβείο για την «έξυπνη» πλατφόρμα διαχείρισης αποστολών που δημιούργησε με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Θεοχάρης Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της LAST MILY από τον Γενικό Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μέλους Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κλεόβουλο Θεοτόκη.
  10. Κατηγορία «Ανθρώπινο Δυναμικό»: Η εταιρεία OWIWI έλαβε το βραβείο για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου εργαλείου ψυχομετρικής αξιολόγησης των υποψηφίων που βασίζεται στο online gaming, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Αθηνά Πολίνα Ντόβα, Συνιδρύτρια και COO της OWIWI από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), κ. Αποστολίνα Τσαλταμπάση.
  11. Κατηγορία «Νεοφυείς Επιχειρήσεις»: Η εταιρεία MANTIS B.I. έλαβε το βραβείο ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.  Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Χρήστος Νικολούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της MANTIS B.I. από το επίτιμο μέλος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Καθηγητή Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Πρόεδρο Δ.Σ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, κ. Παναγιώτη Κετικίδη.

Τιμητική διάκριση έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), για τις πρωτοποριακές ενέργειες που δρομολόγησε προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Ταμείου. Τη διάκριση απένειμε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Σπανάκης.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το Υπουργείο Εργασίας δίνει μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της εργασίας. Ο συγκεκριμένος θεσμός βραβεύει εταιρείες καινοτομίας που κι αυτές συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της απασχόλησης, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% και σε ορίζοντα τετραετίας στο 8% και την αύξηση του μέσου μισθού». 
Ενώ ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπογράμμισε ότι «μπορεί η πορεία της χώρας μας να ήταν δύσκολη αυτά τα διακόσια χρόνια, αλλά  εμείς δεν παύουμε να είμαστε ο έξυπνος εμπορικός και επιχειρηματικός λαός της Νοτίου Ευρώπης και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Αυτός ο θεσμός αναδεικνύει αυτή ακριβώς την τάση, αυτήν ακριβώς την υποχρέωση μας απέναντι στην ιστορία, να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «ο θεσμός των βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» μεγαλώνει, γιγαντώνεται και ισχυροποιείται κάθε χρόνο. Ειδικά φέτος είναι μια ξεχωριστή και σημαντική εκδήλωση, γιατί βραβεύεται η καινοτομία. Η καινοτομία η οποία για μένα είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα ένα βασικό συστατικό του σύγχρονου κράτους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την προσπάθεια των επιχειρήσεων που καινοτομούν και σήμερα θέλω να συγχαρώ τις επιχειρήσεις που θα βραβευθούν, αλλά και όλες όσες συμμετέχουν στον θεσμό». 
Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την αγορά και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του TV100, κ. Χριστίνα Κανατάκη.
Παρακολουθείστε ξανά την εκδήλωση
Xορηγοί επικοινωνίας της φετινής διοργάνωσης ήταν τα ακόλουθα Μέσα Ενημέρωσης: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Bankingnews.gr, Bankwars.gr, BnB Daily (Newsletter), Businessdaily.gr, Business Voice (News Letter), Capital.gr, Cnn.gr, Emea.gr, Epixeiro.gr, ESGreece (Newsletter), Euro2day.gr, E-forologia.gr, FnB Daily (Newsletter), Grtimes.gr, Καρφίτσα (Free Press), Μακεδονία της Κυριακής (Εφημερίδα), Makthes.gr, Mikrometoxos.gr, Παρασκήνιο (Εφημερίδα), Political (Ψηφιακή εφημερίδα), SMEs Daily (Newsletter), Startupper.gr, Taxheaven.gr Theceo.gr, Thesstoday.gr.
Ο θεσμός των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», αποτελεί μια πρωτοβουλία της Palladian Communication Specialists και της GK Media Publishing. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης