Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

ΔΕΗ BITE Awards 2023: 650 στελέχη της αγοράς ICT συμμετείχαν στη βράβευση των κορυφαίων έργων της χρόνιας

tags :
ΔΕΗ BITE Awards 2023: 650 στελέχη της αγοράς ICT συμμετείχαν στη βράβευση των κορυφαίων έργων της χρόνιας
Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος εστίασε στην «επώαση» πολλών σημαντικών έργων Πληροφορικής στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Anassa City Events, η δωδέκατη τελετή απονομής των ΔΕΗ BITE Awards 2023 , του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα που διοργανώνεται από την Boussias Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ.
Στην τελετή, την οποία παρακολούθησαν 650 στελέχη της αγοράς,  βραβεύθηκαν τα κορυφαία έργα πληροφορικής και οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. Καταγράφηκε φέτος νέο ρεκόρ, για τρίτη συνεχή χρονιά, στον αριθμό των έργων που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τα 370.
Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος εστίασε στην «επώαση» πολλών σημαντικών έργων Πληροφορικής στην Ελλάδα και τη σημασία της μεγάλης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ψηφιακή αναβάθμιση, καταλήγοντας πως με την καλή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα  μπορέσουμε να έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα που θα αλλάξουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων στη χώρα. 
Το πρώτο τιμητικό βραβείο της χρονιάς απονεμήθηκε στους Χάρη Πυλαρινό και James Hooker συνιδρυτές της ελληνικής καινοτόμου startup Hack the Box, μιας πλατφόρμας επιμόρφωσης, πιστοποίησης και αξιολόγησης ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Αριθμώντας δύο εκατομμύρια μέλη που εκπαιδεύονται σε εκατοντάδες εργαστηρια προσομοίωσης και έχοντας συνεργασία με οργανισμούς όπως η Toyota, η Siemens και  το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, η εταιρεία εξασφάλισε στις αρχές του έτους χρηματοδότηση ύψους 55 εκ. δολαρίων.
Το δεύτερο τιμητικό βραβείο έλαβαν 3 πρωτεργάτες των BITE Awards: o Γιάννης Σύρρος, επίτιμος Πρόεδρος του WITSA, o Τάσος Αλέφαντος, ιδρυτής του του ITSMF Hellas  και o Μιχάλης Μωραΐτης, ιδρυτικό μέλος του Hellenic CIO Forum. Και οι τρεις συνέβαλαν καθοριστικά με την εμπειρία τους, στο ξεκίνημα των βραβείων 12 χρόνια πριν, τόσο στη δημιουργία των κατηγοριών όσο και στη διαμόρφωση της διαδικασίας, βάζοντας τις βάσεις του διαγωνισμού που εξελίχθηκε στον κορυφαίο θεσμό επιβράβευσης της αγοράς ICT, ενώ έχουν καταγράψει και σημαντικά επιτεύγματα στον χώρο της πληροφορικής τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.
Τις κορυφαίες διακρίσεις για το 2023 έλαβαν οι:

Eurobank και ΔΕΗ: Digitalized Companies of the year
Epsilon Net Group: ICT Company of the Year
Satori Analytics: Software House of the year
MainSys: Digital Government Provider of the year
OTE Group - ICT Services Provider of the year

Τα 2 Platinum βραβεία, για τα έργα που απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης έλαβαν: ι) η Διαμαντής Μασούτης AE - ΕΚΕΤΑ για το έργο “NeuroMkt” στην κατηγορία «Τεχνητή Νοημοσύνη» και ιι) Το Χαμόγελο του Παιδιού και η SingularLogic για την ανάπτυξη και υλοποίηση του European Missing Alert Automated System (EMAAS), στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία».
Από τα έργα που κατατέθηκαν στα φετινά βραβεία, αναδείχθηκαν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης, Καθηγητή Γιώργο Δουκίδη οι ακόλουθες τάσεις: η πραγματοποίηση σημαντικών έργων μεγάλης εμβέλειας, κυρίως σε ιδιωτικούς οργανισμούς, ο ψηφιακός μετασχηματισμός όχι στα «χαρτιά» αλλά στην πραγματικότητα, οι εξειδικευμένες λύσεις σε σημαντικούς κλάδους για την εθνική οικονομία, τα σημαντικά projects για το cloud migration, η αύξηση έργων τεχνητής νοημοσύνης και Big Data, οι σημαντικές καινοτομίες από τους παρόχους της πληροφορικής και η σοβαρή ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Χορηγός τίτλου των βραβείων ήταν η ΔΕΗ και χορηγός οπτικοακουστικών η Sound & Visual.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, την επιτροπή αξιολόγησης, καθώς και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο www.businessitawards.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης