Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο Biden διορίζει τον Νικόλαο Λογοθέτη, αντιπρόεδρο του Libra Group στο ΔΣ της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ

tags :
Ο Biden διορίζει τον Νικόλαο Λογοθέτη, αντιπρόεδρο του Libra Group στο ΔΣ της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Ο Όμιλος Libra είναι περήφανος για τα σχεδόν 50 χρόνια θαλάσσιας κληρονομιάς του μέσω της αρχικής θυγατρικής του, Lomar Shipping
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, διόρισε τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Libra, Νικόλαο Λογοθέτη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ (USMMA). Σε αυτό το ρόλο, ο κ. Λογοθέτης θα συμβουλεύει ταυτόχρονα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Υπουργό Μεταφορών και το Κογκρέσο για θέματα που σχετίζονται με την USMMA, μια Σχολή των ΗΠΑ ζωτικής σημασίας για την εθνική της ασφάλεια και την οικονομική της ισχύ.
Ο κ. Λογοθέτης εντάσσεται σε ένα Συμβούλιο που περιλαμβάνει 19 μέλη, πέντε εκ των οποίων διορίζονται από τον Πρόεδρο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν τέσσερις Γερουσιαστές και έξι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Μία από τις Εμπορικές και Στρατιωτικές Σχολές των ΗΠΑ, η USMMA είναι η μόνη ομοσπονδιακή ακαδημία που εκπαιδεύει και παράγει αποφοίτους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού.
Με το 95% των παγκόσμιων προϊόντων να μεταφέρονται μέσω θαλάσσης, το Σώμα Εμπορικού Ναυτικού των ΗΠΑ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομία της χώρας, στις θαλάσσιες μεταφορές και στην εθνική ασφάλεια. Οι απόφοιτοι της USMMA αποτελούν το 80% των αξιωματικών στη δύναμη Αξιωματικών της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού του Ναυτικού των ΗΠΑ, που θεωρείται η ραχοκοκαλιά της εθνικής ασφάλειας για τη μετακίνηση στρατευμάτων, βαρύ εξοπλισμού και προμηθειών.
Ο Όμιλος Libra είναι περήφανος για τα σχεδόν 50 χρόνια θαλάσσιας κληρονομιάς του μέσω της αρχικής θυγατρικής του, Lomar Shipping. Σήμερα, οι 20 επιχειρήσεις του Ομίλου σε έξι τομείς περιλαμβάνουν τρεις ναυτιλιακές εταιρείες με εξειδίκευση στην παγκόσμια ναυτιλία και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και μέσω της ιδιοκτησίας ενός ναυπηγείου που λειτουργεί υπό το καθεστώς του νόμου Jones Act και μιας εταιρείας θαλάσσιων υποδομών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης