Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

HellasFin: Junior Portfolio το επενδυτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά και αντίστοιχο για φοιτητές

tags :
HellasFin: Junior Portfolio το επενδυτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά και αντίστοιχο για φοιτητές
Τί μπορείτε να πετύχετε με την μακροπρόθεσμη σταδιακή επένδυση σε ETFs και με ελάχιστα κεφάλαια
Η ιστορία των αγορών καταδεικνύει ότι και οι ποιο ακραίες διακυμάνσεις των μετοχών εξομαλύνονται σε βάθος χρόνου με αποτέλεσμα οι μακροπρόθεσμες μετοχικές επενδύσεις να επιφέρουν σημαντικά οφέλη σε αυτούς που πειθαρχημένα τις πραγματοποιούν ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης καθώς και των διαθεσίμων κεφαλαίων.
Η ουσία βρίσκεται στο ότι οι επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν σε χαρτοφυλάκιο ακόμη και με 50 ευρώ τον μήνα, ενώ την οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να εξαγοράσουν ολόκληρο η μέρος του χαρτοφυλακίου τους που έχει σχηματισθεί έως τότε.
Tα χαρτοφυλάκια αυτής της κατηγορίας απευθύνονται σε γονείς που θέλουν να σχηματίσουν ένα απόθεμα για την ικανοποίηση των μελλοντικών αναγκών της οικογένειάς τους, επενδύοντας ακόμη και 50 ευρώ τον μήνα από τότε που τα παιδιά τους είναι σε πολύ μικρή ηλικία. Για παράδειγμα η HellasFin ΑΕΠΕΥ σε αυτή την επενδυτική κατηγορία προσφέρει το πρόγραμμα Junior Portfolio ενώ για φοιτητές που θέλουν να δημιουργούν ένα κεφάλαιο με 50 ευρώ τον μήνα για την περίοδο των σπουδών αλλά και μετά την ολοκλήρωση του πτυχίων τους προσφέρεται το πρόγραμμα Student Portfolio.

Έτσι ο επενδυτής ξοδεύοντας λιγότερα σε περιττά υλικά αγαθά και διαχειριζόμενος εξυπνότερα τις χρηματικές του ανάγκες, μπορεί με την μηνιαία αποταμίευση να σχηματίσει ένα κεφάλαιο που μήνα με μήνα αυξάνεται η αξία του, μέσω των μηνιαίων τοποθετήσεων στα σημαντικότερα διεθνή ETFs των βασικότερων δεικτών. Έτσι οι υπεραξίες σταδιακά και σε βάθος χρόνου, θα αναπτύσσουν το τρέχον κεφάλαιό σχηματίζοντας ένα κεφαλαιακό απόθεμα για την ικανοποίηση των αναγκών του επενδυτή που έχουν την εκάστοτε υψηλή προτεραιότητα.
Για παράδειγμα στα τελευταία 52 χρόνια ιστορίας των σημαντικότερων χρηματιστηριακών αγορών του κόσμου, η μέση ετήσια απόδοση (1970-2022) του παγκόσμιου μετοχικού δείκτη MSCI World βρέθηκε στο +10,01%.Επίσης για τον αντίστοιχο αμερικανικό S&P 500 η απόδοση αυτή έφθασε στο +12%.

Αξιολογώντας ενδεικτικά το προϊόν που, μεταξύ άλλων εταιρειών, προσφέρει η HellasFin AEΠΕΥ δίνεται η δυνατότητα σε οποιαδήποτε οικογένεια σε βάθος χρόνου, να δημιουργήσει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που θα ικανοποιήσει τις μελλοντικές χρηματοοικονομικές ανάγκες των μελών της.Οσον αφορά τις συστημικές τράπεζες αυτές έχουν στο σχεδιασμό τους επενδυτικά προιόντα με τμηματικές καταβολές αλλά στην πράξη δεν τα προωθούν στον βαθμό που θα έπρεπε

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά ενός ενδεικτικού προγράμματος

o Στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της οικογένειας μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας ακόμη και τα ανήλικα παιδιά.
o Το αρχικό κεφάλαιο επένδυσης μπορεί να ξεκινήσει από τα 50 ευρώ, ενώ η μηνιαία συνδρομή μπορεί και αυτή να ξεκινήσει από τα 50 ευρώ.
o Σταδιακή επένδυση, μέσω τακτικών καταβολών στα βασικότερα παγκόσμια ETFs.
o Η διάρκεια επένδυσης προτείνεται να είναι τουλάχιστον για 15 έτη.
o Κυρίαρχο στοιχείο η ευελιξία, αφού ενισχύεται το επενδυμένο κεφάλαιο όταν υπάρχει η δυνατότητα χωρίς καμία δέσμευση, ενώ διακόπτετε η επένδυση όταν και όποτε το επιθυμεί ο επενδυτής, χωρίς πέναλτι και υποχρεώσεις.
o Χαμηλό κόστος διαχείρισης, σε σχέση με τα αντίστοιχα τραπεζικά και ασφαλιστικά προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης