Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ελληνικό κτηματολόγιο στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία: «Δήλωσε την περιουσία σου, δώσε αξία στη γη σου»

Ελληνικό κτηματολόγιο στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία: «Δήλωσε την περιουσία σου, δώσε αξία στη γη σου»
Κύριος ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Κτηματολογίου με θέμα «Δήλωσε την περιουσία σου, δώσε αξία στη γη σου» στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 αντίστοιχα. Κύριος ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ εκ μέρους της Διοίκησης του Ελληνικού Κτηματολογίου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Σακαρέτσιος, η Γενική Διευθύντρια κα. Ολυμπία Μαρκέλου και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Κτηματολογίου κα. Δήμητρα Μπίθα. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας και Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.
Ο Υφυπουργός Κ. Κυρανάκης στην ομιλία του τόνισε ότι η Κέρκυρα και η Θεσπρωτία αποτελούν τις δύο Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες πραγματοποιείται η τελευταία συλλογή δηλώσεων στη χώρα, καθώς το 2025 θα είναι το έτος ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης πανελλαδικά. Κάλεσε τους πολίτες των περιοχών αυτών να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας για τα ακίνητα τους, προκειμένου να κατοχυρώσουν, οριστικά και αδιαμφισβήτητα, την περιουσία τους, ενώ ζήτησε και τη συνεργασία  του νομικού και τεχνικού κόσμου και των τοπικών φορέων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Στην παρουσίαση της, η κα. Άρια Ιωαννίδη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Έργων του Ελληνικού Κτηματολογίου, αναφέρθηκε στα στάδια και τη διαδικασία της κτηματογράφησης, στους τρόπους εντοπισμού των ακινήτων και της υποβολής δήλωσης, ενώ η κα. Ελεονώρα Ανδρεδάκη, Διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης, αναφέρθηκε στα νομικά θέματα που αφορούν στη συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας,  την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάνοντας ειδική μνεία στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την δήλωση δικαιωμάτων με αιτία κτήσης τη χρησικτησία ή την κληρονομιά. Τέλος, η εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας, κα. Γεωργία Σακαρέλλου αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που παρέχονται και στους τρόπους με τους οποίους οι συναλλασσόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Γραφεία Κτηματογράφησης.
Το έργο του Ελληνικού Κτηματολογίου προχωράει και ολοκληρώνεται, αποτελώντας ένα σύγχρονο, πλήρως αυτοματοποιημένο μητρώο ακίνητης ιδιοκτησίας το οποίο εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και ασφάλεια των συναλλαγών. Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πολίτες και επαγγελματίες συνεχώς εμπλουτίζονται, τόσο σε επίπεδο κτηματογράφησης όσο και λειτουργίας του Κτηματολογίου, διευκολύνοντας τις συναλλαγές, περιορίζοντας την γραφειοκρατία και ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Με τον τρόπο αυτό το Κτηματολόγιο αποτελεί μία σύγχρονη δομή του ελληνικού κράτους που ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή. 

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης