Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House χάρισε την αγάπη του στο Library4All προσφέροντας βιβλία σε σχολεία όλης της Ελλάδας

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House χάρισε την αγάπη του στο Library4All προσφέροντας βιβλία σε σχολεία όλης της Ελλάδας
Εμπλούτισε εντυπωσιακά τις βιβλιοθήκες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, χαρίζοντας φτερά στην παιδική φαντασία.  

Χιλιάδες πολύχρωμες σελίδες θα ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από ένα ακόμη μικρό θαύμα που κατόρθωσε ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, το ArGOODaki!
Φέτος το ArGOODaki, ο καθιερωμένος θεσμός κοινωνικής προσφοράς των Goodys Burger House, στήριξε έμπρακτα το Library4all, προσφέροντας υπέροχα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από το Αιγαίο μέχρι το Ιόνιο, όπου υπάρχουν καταστήματα των Goodys Burger House και παιδιά που αγαπούν να φτιάχνουν νέους κόσμους με τη βοήθεια των βιβλίων, η συγκεκριμένη προσφορά ανέδειξε την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό: βιβλιοθήκες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας εμπλουτίζονται εντυπωσιακά χαρίζοντας φτερά στην παιδική φαντασία.
 Στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, η ομάδα των Goodys Burger House παρέδωσε εξαιρετικά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας για τον σκοπό του Library4all, ενισχύοντας την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.
Το ArGOODaki των Goodys Burger House, ο μακροβιότερος θεσμός κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα, έχει υποστηρίξει από το 2002 μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά και νέους στους τομείς της ιατρικής  φροντίδας, της σίτισης και της εκπαίδευσης. Έχοντας μεγαλώσει πολλές γενιές παιδιών και αποτελώντας χωρίς αμφιβολία κομμάτι της ζωής μας, μπορεί να είναι για μία ακόμη χρονιά υπερήφανο, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία και αυτή την εκστρατεία αγάπης.
Με κεντρικό μήνυμα «Share love. Share knowledge. Έλα να μοιράσουμε, μαζί, σελίδες αγάπης στα παιδιά!», μας κάλεσε να συμμετάσχουμε ενεργά και η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική.
Η κ. Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, υπογράμμισε τη σημασία της προσφοράς και στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας: «Μέσα από μία τόσο γενναιόδωρη προσφορά, παιδικά βιβλία χρήσιμα για την ανάπτυξη της φαντασίας και άλλων δεξιοτήτων των παιδιών, θα ταξιδέψουν και θα βρεθούν σε χέρια που θα τα αγαπήσουν και θα τα εκτιμήσουν. Η συγκεκριμένη πράξη αλληλεγγύης είναι
συγκινητική και θα βρει τους πιο ευγνώμονες αποδέκτες, τα ίδια τα παιδιά. Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κάνουν πολύ σημαντικό έργο σε ολόκληρη την Ελλάδα και η προσφορά αυτή ενισχύει το έργο τους». Η κ. Ελένη Γερουλάνου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του Library4all, τόνισε: «Η σημασία που έχει η καθημερινή επαφή του παιδιού με το βιβλίο από τη βρεφική ηλικία είναι τεράστια και το Library4all βοηθά πολλά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη χαρά της ανάγνωσης από νωρίς. Τα βιβλία έχουν θεμελιώδη θέση στο σχολικό περιβάλλον. Τα βιβλία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών. Η βιβλιοθήκη ενός σχολείου ΔΕΝ είναι πολυτέλεια, είναι η καρδιά του. Γιατί με ένα βιβλίο μπορεί ένα παιδί να εμπνευστεί, να συγκινηθεί, να αποκτήσει εμπειρίες και γνώσεις. Αν το διάβασμα συνδεθεί με την απόλαυση από μικρή ηλικία, τότε ίσως εξασφαλίσουμε ότι θα απολαμβάνει το διάβασμα και στην ενήλικη ζωή του. Η ευτυχής σύμπραξή μας με το τόσο ευαίσθητο και δραστήριο ArGOODaki, μάς βοήθησε να γεμίσουμε ακόμα περισσότερες βιβλιοθήκες σχολείων με βιβλία σε τόσα πολλά σημεία της Ελλάδας».
Ο κ. Κοσμάς Κροκίδας, Group Marketing Director των  Goody's Burger House, δήλωσε: «Τα βιβλία είναι ο καλύτερος φίλων των παιδιών και ο πιο ισχυρός σύμμαχος της παιδικής φαντασίας. Ένα σχολείο γεμάτο με πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία, είναι ένας μικρός παράδεισος γνώσης και δημιουργικότητας. Για αυτό ακριβώς, το αγαπημένο ArGOODaki των Goodys Burger House επέλεξε φέτος να στηρίξει το έργο του Library4all, εμπλουτίζοντας τις σχολικές βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Άλλος ένας σημαντικός στόχος επετεύχθη μέσα από τη γενναιοδωρία όλων προς τα παιδιά, κάνοντας τη γραφή και την ανάγνωση ακόμη πιο συναρπαστικές διαδικασίες».

Το ταξίδι όλων αυτών των συναρπαστικών σελίδων ξεκινά και από σήμερα οι παιδικές βιβλιοθήκες της χώρας μας θα γίνουν ακόμη πιο πλούσιες και πολύχρωμες!

Το ArGOODaki των Goodys Burger House είναι 22 ετών και συνεχίζει ακάθεκτο και πάντα γενναιόδωρο!

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης