Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος δημιούργησε στο Ζάππειο Μέγαρο μία μοναδική εμπειρία - Η Ακαδημία καφέ του project Qualita Unica

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος δημιούργησε στο Ζάππειο Μέγαρο μία μοναδική εμπειρία - Η Ακαδημία καφέ του project Qualita Unica
Έρωτας με την πρώτη γουλιά!

Μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την τέχνη και την επιστήμη του καφέ είχαν την τύχη να βιώσουν όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο το τριήμερο 9-11 Φεβρουαρίου. Η ΑΒΕΚ Βεκράκος, η εταιρεία που είναι συνώνυμη του ποιοτικού καφέ στην Ελλάδα, δημιούργησε μία μοναδική διαδραστική περιήγηση στον εμβληματικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας. Με το που έφτανες εκεί, οι δύο αντικρυστές αίθουσες, σε προσκαλούσαν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αισθήσεων και βιωματικών συνειρμών.

Απόλυτος πρωταγωνιστής, η Qualita Unica, ένα project που πλέον γίνεται και brand. Ένας καφές μοναδικής ποιότητας, όπως μαρτυρά και το όνομά του, με βάση τον espresso, ένα εύγεστο και αρωματικό εκχύλισμα, πανέτοιμο να γράψει ιστορία στην εγχώρια αγορά με τους προσεκτικά διαλεγμένους κόκκους του. Η άκρως μελετημένη και επιστημονική προσέγγιση καβουρδίσματος και blending εγγυάται το άριστο τελικό προϊόν που σε λίγους μήνες θα φτάνει στις αχνιστές μας κούπες μέσα από τις διαθέσιμες συνταγές, απευθυνόμενες σε λεπτά γούστα, σε πελάτες και καταναλωτές που εκτιμούν μία τόσο μοναδική ποιότητα.

Να θυμίσουμε επίσης το καινοτόμο project FAIR SPECIALTY COFFEES, με τον καφέ να προέρχεται από μικρές φάρμες που εναλλάσσονται, υφαίνοντας μία διαρκή και συναρπαστική αναζήτηση σε διαφορετικές Ηπείρους, χώρες και ποιότητες. Ο επιχειρηματίας που επιλέγει αυτή τη λογική, επιλέγει ουσιαστικά το concept και οι πελάτες του εκπαιδεύονται να ταξιδεύουν στις γεύσεις, εξερευνώντας νέους δρόμους στην εμπειρία του καφέ.

Η κούπα στο ύψος της καρδιάς

Το εικαστικό κομμάτι του Qualita Unica εναρμονίστηκε υπέροχα με τον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου και έκλεψε ακαριαία τις εντυπώσεις. Οι ξεχωριστές πολύχρωμες φιγούρες μεγάλης κλίμακας με την υπογραφή της πολυβραβευμένης ομάδας beetroot, υποδέχτηκαν τους πολυάριθμους επισκέπτες και τους εισήγαγαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την πρωτόγνωρη μυσταγωγία. Σε κάθε φιγούρα, παρούσα η κούπα – σήμα κατατεθέν της Qualita Unica. Μία κούπα που όταν απολαμβάνουμε τον καφέ μας την κρατάμε στο ύψος της καρδιάς – καθόλου τυχαίο, αν σκεφτούμε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο καφές στη ζωή, στην καθημερινότητα, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Τα αρώματα που αναδύει κάθε κούπα της Qualita Unica, απελευθερώνουν τον πραγματικό μας εαυτό, τις πιο πιθανές και απίθανες αντιδράσεις, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις πολύχρωμες φιγούρες που δέσποζαν στον χώρο.

Πολυπλοκότητα που δεν αντιγράφεται

Ο Βασίλης Αρνάκης, managing director της ΑΒΕΚ Βεκράκος και εμπνευστής της Qualita Unica μίλησε για τη φιλοσοφία του φιλόδοξου project: «Είμαστε αυτόφωτοι. Επενδύουμε στη μοναδικότητα, τη διαφορετικότητα και την πολυπλοκότητα του προϊόντος, με τη λογική ότι όταν κάτι είναι πολύπλοκο, δεν αντιγράφεται. Η γεύση λειτουργεί πάντα με βάση τη μνήμη. Έχουμε δημιουργήσει μία ισχυρή τάση γύρω από τον arabica, οπότε ενστικτωδώς, όταν δοκιμάσεις μία φορά αυτό που προσφέρουμε, νιώθεις ότι κάτι συμβαίνει μέσα σου και από εκείνη τη στιγμή θα αναζητάς αυτή τη μοναδική ποιότητα». Και συμπλήρωσε εύστοχα: «Ο τελικός καταναλωτής, όταν γνωρίσει το ποιοτικό πρόσωπο του καφέ, εκπαιδεύεται χωρίς καν να το καταλάβει, γίνεται πιο εκλεκτικός».

Μία θαυμαστή Ακαδημία καφέ

Όλα όσα είπε ο Βασίλης Αρνάκης, επιβεβαιώθηκαν στην αντικρυστή αίθουσα του Ζαππείου, όπου οι επισκέπτες χωρίστηκαν σε γκρουπ προκειμένου να ζήσουν μία πρωτόγνωρη διαδραστική εμπειρία, να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο ενός ακόμη νέου project, της Ακαδημίας του Qualita Unica. Ένα ταχύρρυθμο και άκρως διαφωτιστικό σεμινάριο, μία αισθητηριακή περιήγηση σε όλες τις γνωστές και άγνωστες ιδιότητες του καφέ ήταν στη διάθεση του κοινού. Πόσο ελλιπής είναι η γεύση όταν απουσιάζει η όσφρηση; Πόσο μας επηρεάζει το χρώμα ενός ροφήματος; Μπορούμε να προσδιορίσουμε αν κάτι που πίνουμε έχει βελούδινη ή πιο τραχιά υφή; Είμαστε σε θέση να ταξινομήσουμε τρία ποτηράκια καφέ ξεκινώντας από τον πιο ελαφρύ και φτάνοντας στον πιο έντονο; Πού παραπέμπουν τα αρώματα από τις ποικιλίες της Βραζιλίας, της Κολομβίας και της Αιθιοπίας;

Ο καφές μάς ξυπνά τις αισθήσεις

Οι επισκέπτες έπαιξαν με ενθουσιασμό περνώντας από τα τραπέζια που φιλοξένησαν τα διαδραστικά στάδια, πειραματίστηκαν με αληθινή περιέργεια και ολοκλήρωσαν αυτό το ταξίδι στη χημεία και την ουσία, την τέχνη και την επιστήμη του καφέ Qualita Unica, με μία πολύ χρήσιμη διαπίστωση: ο καφές δεν είναι απλώς κάτι που μας βοηθά να ανοίξουμε τα μάτια μας το πρωί. Μπορεί να γίνει μία ξεχωριστή εμπειρία που ξυπνά όλες μας τις αισθήσεις ώστε να δούμε τον κόσμο αλλιώς!

Και κάπως έτσι, η ΑΒΕΚ Βεκράκος κατάφερε να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη, custom προσέγγιση για τον κάθε επισκέπτη, φανατικό λάτρη του καφέ ή επίδοξο καταναλωτή του, που μπήκε στο πολύχρωμο σύμπαν της Qualita Unica έκθαμβος και έφυγε ενθουσιασμένος. Με όλες τις αισθήσεις σε πλήρη διέγερση, καταχώρησε την Qualita Unica στον πιο ασυναγώνιστο σκληρό δίσκο, τη μνήμη. Από εδώ και πέρα θα τον αναζητά ξανά και ξανά, σε κάθε ευκαιρία.  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης