Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

ΕΥΔΑΠ: Συμβάλλουμε στην προστασία του νερού κατά τη διάρκεια του καύσωνα

tags :
ΕΥΔΑΠ: Συμβάλλουμε στην προστασία του νερού κατά τη διάρκεια του καύσωνα
Η ΕΥΔΑΠ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις ώστε το σύνολο των κατοίκων της Αττικής να έχει αδιάκοπη πρόσβαση σε νερό
Σχετικά Άρθρα
Η ΕΥΔΑΠ προτρέπει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μια σειρά από εύκολα μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης νερού με στόχο τη διαφύλαξη των διαθέσιμων αποθεμάτων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργούν οι συνθήκες καύσωνα στην περιοχή της Αττικής.
Προς διευκόλυνσή όλων παραθέτουμε μια σειρά από απλές συμβουλές για την λελογισμένη χρήση και αποφυγή της άσκοπης σπατάλης του νερού:

-Αποφύγετε το πλύσιμο μπαλκονιών και βεραντών με το λάστιχο, ειδικά τις απογευματινές ώρες.
-Επιδιορθώστε τις βρύσες ή τα καζανάκια που στάζουν. Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά από βρύσες που στάζουν.
-Ποτίστε τα φυτά και τα λουλούδια του μπαλκονιού σας κατά τις πρωινές ή βραδινές ώρες (μετά τις 22.00) και κατά προτίμηση με ποτιστήρι, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και το νερό δεν εξατμίζεται.
-Κλείστε τη βρύση κατά το λούσιμο, το βούρτσισμα των δοντιών, το ξύρισμα ή το πλύσιμο των πιάτων.
-Λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων μόνο όταν είναι πλήρες και κατά προτίμηση τις βραδινές ώρες (μετά τις 22:00).
-Επιλέξτε το χαμηλότερο επίπεδο κατανάλωσης στα καζανάκια.
-Χρησιμοποιήστε νερό που συλλέγετε από το κλιματιστικό ή τον αφυγραντήρα, για να ποτίσετε τα φυτά σε γλάστρες.
-Προτιμήστε να κάνετε ντους από το να γεμίζετε την μπανιέρα.

Με την υιοθέτηση αυτών των μέτρων, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση αυτού του πολύτιμου πόρου και στη δικαιότερη κατανομή των υδατικών πόρων, ειδικά σε περιόδους καύσωνα όπου η κατανάλωση νερού αυξάνεται σημαντικά.
Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις ώστε το σύνολο των κατοίκων της Αττικής να έχει αδιάκοπη πρόσβαση σε νερό, αλλά σε έκτακτες περιστάσεις, όπως αυτή του καύσωνα, απαιτείται και η συμβολή των καταναλωτών.
Είναι ευθύνη όλων μας να χρησιμοποιούμε το νερό με υπευθυνότητα και σεβασμό για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.
unnamed_8.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης