Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Hellas Sat και της Πολωνικής Thorium Space

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Hellas Sat και της Πολωνικής Thorium Space
Η HELLAS SAT και η Πολωνική THORIUM SPACE S.A. συνήψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη ενός ευέλικτου δυναμικά διαμορφούμενου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου. (Software Defined Satellite).
Στις 10 Ιουνίου, στην Αθήνα, η Hellas Sat και η Thorium Space υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή ενός δυναμικά παραμετροποιήσιμου και διαμορφούμενου δορυφορικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (software-defined payload), ο οποίος θα λειτουργεί στο εύρος συχνοτήτων Ku/Ka και θα τοποθετηθεί σε μελλοντικό δορυφόρο της Hellas Sat στη γεωστατική τροχιακή θέση των 39° Ανατολικά. Η συνεργασία αυτή έχει επίσης ως στόχο να προσφέρει ασφαλείς και καινοτόμες δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στα Υπουργεία Άμυνας της Πολωνίας, της Ελλάδος και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, μέσω της κοινής χρήσης διαστημικών πόρων στον υπό κατασκευή καινοτόμο δορυφόρο της Hellas Sat, καθώς και με τη χρήση του υπάρχοντος στόλου της εταιρείας που επιχειρεί από την προαναφερθείσα τροχιακή θέσ
Το Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στις εγκαταστάσεις της Hellas Sat στο Κορωπί ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat και ο κ. Paweł Rymaszewski, Διευθύνων Σύμβουλος της Πολωνικής Thorium Space SA. Η συνεργασία αφορά στην ανάπτυξη ενός παγκόσμια πρωτοποριακού, δυναμικά παραμετροποιήσιμου software-defined payload που θα μπορεί άμεσα με τη χρήση ειδικού λογισμικού, να διαμορφώνει την περιοχή κάλυψης, τη γεωγραφική κατανομή της ισχύος και του εύρους των φασματικών πόρων του νέου δορυφόρου, ταυτόχρονα στο δορυφορικό φάσμα Ku και Ka. Η Thorium Space θα αναπτύξει αυτό το νέο payload σε μελλοντικό δορυφόρο της Hellas Sat, από κοινού με την ενσωμάτωση πρόσθετων οπτικών δορυφορικών επικοινωνιών laser και τη δημιουργία ενός ενιαίου τηλεπικοινωνιακού δορυφορικού συστήματος το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί και από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (European Space Agency).
Η συνεργασία της Thorium Space και της Hellas Sat περιλαμβάνει επίσης συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών σε κυβερνητικούς, αμυντικούς και εμπορικούς οργανισμούς στην Πολωνία και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω του υφιστάμενου στόλου των δορυφόρων της Hellas Sat μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου δορυφόρου. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν επίσης και για την ανάπτυξη επιγείων κινητών δορυφορικών τερματικών σταθμών με επίπεδες κεραίες (Flat Panel Terminals ) στις ζώνες συχνοτήτων Ku- Ka band, ώστε να προσαρμόζονται αποτελεσματικά στις τρέχουσες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών του αμυντικού τομέα τόσο στην Πολωνία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
"Η συνεργασία μας με τη Hellas Sat στο πλαίσιο του Μνημονίου αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς την ολοκλήρωση του νέου δορυφορικού προγράμματος της Hellas Sat, όπου η Thorium Space θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει το τηλεπικοινωνιακό ωφέλιμο φορτίο τελευταίας γενιάς. Θα παραδώσουμε ένα πλήρες και ευέλικτο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για το νέο δορυφορικό πρόγραμμα της Hellas Sat, το οποίο θα λειτουργεί ταυτόχρονα στο εύρος συχνοτήτων Ku και Ka, κάτι που είναι μοναδικό όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή διαστημική αγορά αλλά και παγκοσμίως. Πρόκειται αναμφίβολα για το μεγαλύτερο επίτευγμά μας μέχρι σήμερα στην εμπορική συνεργασία με διεθνή εταίρο και επίσης για θεαματική και ιστορική επιτυχία της εταιρείας, που θέτει τη Thorium στο ίδιο επίπεδο με τους μεγαλύτερους παίκτες της παγκόσμιας διαστημικής αγοράς και την καθιστά την πιο σημαντική διαστημική εταιρεία στην ιστορία της Πολωνίας. Περίμενα και δούλευα για αυτή τη στιγμή επί 25 χρόνια", δηλωσε ο Paweł Rymaszewski, Διευθύνων Σύμβουλος της Thorium Space S.A.
"Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με την Thorium Space αποτελεί μια εμβληματική στρατηγική συνεργασία που αναδεικνύει τη δέσμευση της Hellas Sat για την παροχή καινοτόμων και αξιόπιστων δορυφορικών επικοινωνιών και στηρίζει την προσπάθειά μας να συνεργαστούμε με τις καλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ευρώπη και παγκόσμια για την ενίσχυση της ευελιξίας και των δυνατοτήτων του νέου στόλου της Hellas Sat για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων απαιτήσεων για δορυφορικές επικοινωνίες" δήλωσε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης