Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η φοιτητική κοινότητα σχεδιάζει το μέλλον στο «Immersive Futures Hackathon» ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας

Η φοιτητική κοινότητα σχεδιάζει το μέλλον στο «Immersive Futures Hackathon» ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας
Το Immersive Futures Hackathon προσκαλεί σε ένα διήμερο συν-δημιουργίας και ανοιχτής καινοτομίας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες
H CREATIVE+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου (https://creativeplus.panteion.gr/), και το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/el/) και με την υποστήριξη του WE LEAD (https://www.joinwelead.org/el/), ανακοινώνουν τη διοργάνωση του hackathon ανοιχτής καινοτομίας και δημιουργικότητας με τίτλο "Immersive Futures Hackathon" που θα πραγματοποιηθεί την 28 - 29 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2 του Παντείου Πανεπιστημίου.
Το Immersive Futures Hackathon προσκαλεί σε ένα διήμερο συν-δημιουργίας και ανοιχτής καινοτομίας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές/ερευνήτριες και νέους δημιουργούς σε όλα τα πεδία της ψηφιακής παραγωγής και δημιουργίας να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις.
Θα απαντήσουν την επίκαιρη θεματική πρόκληση του hackathon: “Πώς οι ψηφιακές εμπειρίες και οι ψηφιακοί κόσμοι μπορούν να ενδυναμώσουν τους δημιουργούς, τους νέους φοιτητές- ερευνητές και τους πολίτες ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον”. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν πειραματικές λύσεις και ψηφιακές εμπειρίες σε προκλήσεις του μέλλοντος μέσα από διαδραστικά εργαστήρια επιχειρηματικής ανάπτυξης και δημιουργίας ψηφιακών εφαρμογών.
Το Immersive Futures Hackathon αποσκοπεί στην εξοικείωση και στην διασύνδεση της ενεργούς ακαδημαϊκής κοινότητας και των ψηφιακών δημιουργών με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας νέες ψηφιακές δυνατότητες εξοικειώνονται με τη συμμετοχική ανάπτυξη σεναρίων, ανθρωποκεντρικών, τεχνολογικών λύσεων και αφηγήσεων (storytelling) για το μέλλον (Human-tech innovation).
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της ψηφιακής δημιουργίας και καινοτομίας της CREATIVE+ και του Envolve Entrepreneurship όπως επίσης και από προσκεκλημένους εκπροσώπους του ευρύτερου οικοσυστήματος. Οι ομάδες με τη συμβουλευτική καθοδήγηση ειδικών θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες τους ιδέες, λύσεις, σενάρια και αφηγήσεις για το μέλλον αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, digital media, και να πειραματιστούν με εργαλεία και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητα (VR/ AR) Blockchain, κ.α. με μικρή ή καθόλου χρήση κώδικα low code/no code).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης