Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά αποτελέσματα για το 2010 σε Barclays και RBS βλέπει η UBS

tags :
Θετικά αποτελέσματα για το 2010  σε Barclays και RBS βλέπει η UBS
H ελβετική τράπεζα UBS παρουσιάζεται αισιόδοξη σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα των βρετανικών τραπεζών RBS και Barclays.
Ειδικότερα η RBS έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων λόγω του ασθενικού ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης πριν την ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης. Η βρετανική τράπεζα παρουσιάζει μεγάλη διείσδυση στις τράπεζες της γειτονικής χώρας.
Η UBS προβλέπει ότι τόσο η RBS όσο και η Barclays, παρά τις... παρενέργειες της προσαρμογής στους νέους κανόνες της Βασιλείας. Για την RBS οι δυνατότητες ελιγμού είναι μικρότερες από τη στιγμή που συμμετέχει το κράτος στη μετοχική της σύνθεση. Για την Barclays όμως η UBS προβλέπει ριζική αναδιάρθρωση των κεφαλαίων της προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη εξυγίανση.
Aμφότερες πάντως οι τράπεζες, σύμφωνα με τον ελβετικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό, “είναι ανάγκη να μεταστρέψουν την πολιτική τους αναφορικά με τα τοξικά ομόλογα και κεφάλαια και να αποχωρήσουν από τις μη κερδοφόρες δραστηριότητές τους, είτε αυτές πραγματοποιούνται εντός Μεγάλης Βρετανίας, είτε αφορούν ανοίγματα σε ξένες αγορές”. Η UBS τις παροτρύνει να στραφούν σε πιο σίγουρες λύσεις για να μη διακινδυνεύουν την αξιολόγηση των κεφαλαίων τους.
Σε κάθε περίπτωση, η ελβετική τράπεζα εκτιμά ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου και τελευταίου τριμήνου του 2010 θα είναι καλύτερα για αμφότερες τις τράπεζες και προβλέπει την απονομή μερίσματος στους μετόχους.
Συγκεκριμένα, προεξοφλεί μέρισμα 14 σεντς ανά μετοχή εκ μέρους της RBS και 10 σεντς ανά μετοχή εκ μέρους της Barclays. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Το αποτέλεσμα επιστροφή κερδών ανά μετοχή στους μετόχους είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό. Αντικειμενικά τα 15 σεντς ανά μετοχή είναι μια αισιόδοξη πιθανότητα, πραγματοποιήσιμη ωστόσο, για την RBS, αποτελούν όμως στόχο-πρόκληση για την Barclays που είναι δύσκολο να επιτευχθεί”.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης