Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στις μετοχές των ισχυρών εταιρειών και στα εμπορεύματα βλέπουν 4 μεγάλοι οίκοι

 Ράλι στις μετοχές των ισχυρών εταιρειών και στα εμπορεύματα βλέπουν 4 μεγάλοι οίκοι
Εξαιρετικά αισιόδοξοι εμφανίζονται οι διεθνείς αναλυτές για την πορεία των μετοχών στα χρηματιστήρια ανά την υφήλιο στο ερχόμενο διάστημα.
Το momentum είναι θετικό για τις αγορές. Τα εταιρικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου που ανακοινώνονται είναι ενθαρρυντικά και οι αντίστοιχες μετοχές των εισηγμένων παίρνουν την ανιούσα. Συν τοις άλλοις, η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου, μαζί με αυτή του Φεβρουαρίου που προετοίμασε το έδαφος, δείχνουν σταθερή πορεία προς την εκτόνωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Το ίδιο καταδεικνύεται και από την -τεχνητή ή όχι, όπως τονίστηκε τις προηγούμενες ημέρες- μείωση του spread.

Η UBS εκτιμά ότι οι θετικές ημέρες θα συνεχιστούν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και εκτίμησε ότι ο δείκτης S&P 500 θα φτάσει έως και τις 1.425 μονάδες! “Τα ποσοστά κερδών των εισηγμένων ενισχύουν και τα ποσοστά ανόδου των μετοχών τους”, τόνιζει ο αναλυτής του ελβετικού τραπεζικού ιδρύματος, Jonathan Golub.
Ταυτόχρονα, ο Golub διαβλέπει και ενίσχυση των τιμών των εμπορευμάτων με παράλληλη αύξηση της ζήτησης. Η αγορά των commodities αναμένεται σύμφωνα με τη UBS να καταστεί τους επόμενους μήνες δημοφιλής προορισμός τοποθετήσεων κεφαλαίων.
Ο Stephen Briggs, αναλυτής της BNP Paribas εκτιμά ότι η αύξηση της τιμής του χαλκού θα συνεχιστεί. “Δεν είναι τυχαίο ότι η τιμή του χαλκού ενισχύθηκε περισσότερο από την τιμή κάθε άλλου μετάλλου που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία σε ολόκληρο το 2010 αλλά και τους πρώτους μήνες του 2011”, δηλώνει.
Και με την Ευρώπη τι γίνεται; Η Goldman Sachs ήδη έδειξε τη μεταστροφή της για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές και έδωσε συστάσεις για τοποθετήσεις σε μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού, τεχνολογικού αλλά και ασφαλιστικού κλάδου με παράλληλη αναβάθμιση των προοπτικών των κλάδων.
Ο επικεφαλής έρευνας στις αναπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη για λογαριασμό της Bank of America Merrill Lynch, Ethan Harris εκτιμά ότι η οικονομία αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά εκτιμά ότι τα ποσοστά ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο θα εκπλήξουν θετικά τις αγορές.
Η διαρκής άνοδος του δείκτη FTSE Eurofirst 300 αποτελεί στοιχείο το οποίο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη ο Harris και εκτιμά ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα κινηθούν θετικά με “αιχμή του δόρατος” τις μεγάλες εταιρείες.
Η βελτιωμένη οικονομική προοπτική της Ευρώπης ενισχύεται από τη νομισματική πολιτική που μοιάζει να γίνεται λίγο πιο ευέλικτη, ενώ οι τράπεζες της Μεγάλης Βρετανίας εκμεταλλεύονται σε μεγάλο βαθμό και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από τη Fed στις ΗΠΑ, όπως εκτιμά ο ο Barry Knapp, επικεφαλής ανάλυσης μετοχών της Barclays Capital. “Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για άνοδο και στο βρετανικό χρηματιστήριο”, επισημαίνει.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης