Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rabobank: “Καμία αύξηση επιτοκίων από τη Bank of England ως το Δεκέμβριο”

Rabobank: “Καμία αύξηση επιτοκίων από τη Bank of England ως το Δεκέμβριο”
H Jane Foley, στρατηγική αναλύτρια της Rabobank ποντάρει στη διατήρηση της υπάρχουσας νομισματικής πολιτικής στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Οι παρατηρήσεις, οι συνεντεύξεις και οι αναλύσεις του Andrew Sentance, ο οποίος εξηγεί κάθε φορά με ζήλο πόσο αναγκαία είναι η αύξηση των βρετανικών επιτοκίων, πέφτουν στο κενό.
Ο Mervyn King, διοικητής της Bank of England, γνωρίζει πολύ καλά πως μια αύξηση των επιτοκίων θα προβληματίσει την ανάπτυξη μιας ασθενικής οικονομίας όπως είναι η βρετανική στην παρούσα φάση. Η αύξηση του κόστους χρήματος θα μειώσει τη ζήτηση. Από τη μία αυτό είναι ευκταίο καθώς θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των τιμών των προϊόντων και κατά συνέπεια, στην τιθάσευση του προϋπολογισμού, από την άλλη είναι απευκταίο γιατί θα πλήξει τους τζίρους των επιχειρήσεων.
Ο ασθενικός χαρακτήρας της οικονομίας είναι ο κύριος προβληματισμός. Η Κεντρική Τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας δεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση καθώς είναι άγνωστο αν οι επιχειρήσεις μπορούν να αντέξουν με μειωμένο κύκλο εργασιών. Σ' αυτό το στοιχείο ποντάρει η Rabobank και η Jane Foley θεωρεί ότι η Bank of England θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους να τιθασεύσει τον πληθωρισμό ως το τέλος του 2011.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης