Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Πληθωρισμός ή ανάπτυξη είναι το δίλημμα για τη Bank of England

FXCM Hellas: Πληθωρισμός ή ανάπτυξη είναι το δίλημμα για τη Bank of England
Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Ben Bernanke ότι η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί από μόνη της στην παρούσα φάση και ότι η λήψη μέτρων κρίνεται απαραίτητη, καθώς και οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, για ανάγκη προστασίας των υπερχρεωμένων πολιτειών ενίσχυσαν το δολάριο, σύμφωνα με την ανάλυση της FXCM Hellas.
Στην Ευρώπη τα νέα έχουν περιορισθεί αρκετά με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου να διαπραγματεύεται με πτώση στα 1,3670 ενώ πτωτικά διαπραγματεύεται και έναντι της στερλίνας.
Σημαντική είναι η ημέρα σήμερα για τη στερλίνα καθώς η BOE συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει για τα επιτόκια. Η σημερινή συνεδρίαση είναι ίσως η σημαντικότερη αλλά και η δυσκολότερη των τελευταίων ετών καθώς τα μέλη της επιτροπής αντιμετωπίζουν το δίλημμα της αύξησης των επιτοκίων ή τη διατήρηση της υπάρχουσας νομισματικής πολιτικής. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή καθώς μια αύξηση των επιτοκίων θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, ενώ η διατήρηση της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζεται θα εκτοξεύσει τον πληθωρισμό. Η αύξηση των επιτοκίων δεν θα είναι θετική για τη στερλίνα, όπως προειδοποίησε ο στρατηγικός αναλυτής της HSBC, David Bloom και συνέχισε λέγοντας ότι η άποψη ότι μια αύξηση επιτοκίων θα είναι θετική για τη στερλίνα είναι ξεπερασμένη και βασίζεται σε παλιές ανεφάρμοστες θεωρίες.
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αυξήθηκε απρόσμενα στα -9,25 δισ. στερλίνες, ωστόσο, η επίδραση του στην αγορά ήταν περιορισμένη, καθώς οι επενδυτές έχουν εστιάσει στη σημερινή απόφαση των μελών της κεντρικής τράπεζας.
Παρόλο που η αγορά αναμένει αύξηση 75 μονάδων στα επιτόκια αυτό το έτος, είναι ακόμα νωρίς για μια τέτοια κίνηση. Οι εκτιμήσεις είναι πολύ δύσκολες αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι προέχει η σταθεροποίηση της ανάπτυξης και δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων.
Σχετικά με το ευρώ, σήμερα βρίσκεται προς την αρνητική πλευρά, καθώς φήμες για την Πορτογαλία επιστρέφουν στο προσκήνιο, τα spreads κινούνται ξανά ανοδικά, η απόσυρση της υποψηφιότητας του Weber από την ηγεσία της ΕΚΤ και οι ανησυχίες γενικά για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες δείχνουν να επιστρέφουν στην ειδησεογραφία. Αυτό κάνει τους αγοραστές του ευρώ νευρικούς και η πτωτική κίνηση από τις κορυφές του 1,3730-50 φλερτάρει με τη χθεσινή βάση του 1,3600-10. Τεχνικά, η καθοδική διάσπαση της βάσης του 1,3600 φέρνει ξανά την περιοχή του 1,3550 και του 1,3500 στο προσκήνιο, ενώ η καθοδική διάσπαση της τελευταίας μετατρέπει τις τελευταίες διακυμάνσεις σε σχηματισμό αντιστροφής, ανοίγοντας σενάρια για κίνηση σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης