Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Κέρδη... επί τέσσερα για το δ' τρίμηνο! – Στα 874 εκατ. ευρώ

Societe Generale: Κέρδη... επί τέσσερα για το δ' τρίμηνο! – Στα 874 εκατ. ευρώ
Στα 874 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 1,18 δισ. δολάρια, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Societe Generale στο τέταρτο τρίμηνο του 2010. Τα κέρδη του γαλλικού κολοσσού υπερτετραπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι όταν ο όμιλος εμφάνισε κέρδη 221 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του 2010, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,92 δισ. ευρώ. Σχεδόν εξαπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι.
“Πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην πλήρη ανασυγκρότηση του ομίλου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale, Frederic Oudea. Η δραστηριοποίηση στη Ρωσία αποδεικνύεται ιδιαίτερα προσοδοφόρα για το χρηματοπιστωτικό όμιλο καθώς μόνο στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους καταγράφηκαν καθαρά κέρδη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.
Εμφανή μείωση παρουσίασαν οι διαγραφές μη εξυπηρετούμενων οφειλών. Οι απώλειες κεφαλαίων έφτασαν τα 164 εκατομμύρια ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και τα 625 εκατομμύρια ευρώ σε απομειώσεις και διαγραφές οφειλών για το σύνολο του έτους, ποσό μικρότερο από τα 700 εκατομμύρια ευρώ, που είχε οριστεί ως η καλύτερη πρόβλεψη των διεθνών αναλυτών.
Η τράπεζα σχεδιάζει να απονείμει μέρισμα για τη χρήση 2010 ύψους 1,75 ευρώ ανά μετοχή, επτά φορές μεγαλύτερο από το περσινό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης