Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμός για τις πληθωριστικές πιέσεις επικρατεί στη Bank of England

Διχασμός για τις πληθωριστικές πιέσεις επικρατεί στη Bank of England
Αμφιθυμία κυριαρχεί ανάμεσα στα στελέχη της Bank of England για το φλέγον θέμα του πληθωρισμού στη χώρα, όπως προκύπτει από δηλώσεις των Paul Tucker και Adam Posen.
«Ο πληθωρισμός είναι αδιαμφισβήτητα ανησυχητικός», σχολίασε ο Paul Tucker, στέλεχος της ΒοΕ, με καθαρά bearish τόνο. Ο ίδιος προσέθεσε πως «αντιμετωπίζουμε δίλλημα, καθώς θα πάρει καιρό ο πληθωρισμός να φτάσει τον στόχο», σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι «πρέπει να πλησιάσουμε το στόχο μας στο θέμα του πληθωρισμού σε 2-3 χρόνια, αλλά όχι να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία». Ο Tucker, ωστόσο, εξέφρασε την αισιόδοξη πεποίθησή του ότι σε σχέση με τέτοια εποχή πέρυσι η οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος είναι πιο υγιείς.
Από την άλλη μεριά, εμφανώς πιο bullish εμφανίστηκε ο Adam Posen, ομόλογος του ανωτέρω, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις περί του μικρού αντίκτυπου του πληθωρισμού στους μισθούς. Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε ότι «ο πληθωρισμός θα μειωθεί λόγω της δημοσιονομικής εδραίωσης», ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «η ΒοΕ δεν πρέπει να προσπαθήσει να αποδείξει σκληρότητα απέναντι στον πληθωρισμό, μόνο για χάρη των εκτιμήσεων». Ο ίδιος σχολίασε ότι το αίσθημα της αγοράς δεν πρέπει να πολιορκηθεί από τον φόβο, ενώ τόνισε ότι «τα λάθη της ΒοΕ στις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμός δεν πρέπει να προβάλλονται με γνώμονα την υπερβολή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης