Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή γλώσσα από τη UBS - Weber: Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορεί να είναι... συνεργεία διόρθωσης όλων των προβλημάτων της οικονομίας!

tags :
Σκληρή γλώσσα από τη UBS - Weber: Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορεί να είναι... συνεργεία διόρθωσης όλων των προβλημάτων της οικονομίας!
Οι πολιτικές που υιοθετούν οι κεντρικές τράπεζες για τη συγκράτηση μπορεί να μην είναι οι καλύτερες, δηλώνει ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας
Έμμεσες, αλλά σαφείς αιχμές, προς τις ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης του πληθωρισμού, αφήνει η ελβετική UBS.
"Οι πολιτικές που υιοθετούν οι κεντρικές τράπεζες για τη συγκράτηση και διαμόρφωση του πληθωρισμού μπορεί να μην είναι οι καλύτερες..." δηλώνει χαρακτηριστικά ο Axel Weber, πρόεδρος της UBS και πρώην επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank.
"Διατηρώ αμφιβολίες αναφορικά με το εξής: Δεν είμαι σίγουρος πως οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών για τη συγκράτηση του πληθωρισμού είναι οι κατάλληλες", τόνισε ο Weber, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο που διεξήγαγε η Βank of Italy.
Όπως πρόσθεσε ο Weber, όσο πιο πολύπλοκο είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης, τόσο περισσότερη ποικιλία (σε θέματα νομισματικής πολιτικής) χρειάζεται να υιοθετήσουν οι αρχές.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της UBS υπερασπίστηκε το ρόλο και τη λειτουργία των κεντρικών τραπεζών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως έχουν καταστεί "συνεργεία επισκευής του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία".
Το γεγονός αυτό, κατά τον Weber, μπορεί να θέσει σε πραγματικό κίνδυνο την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης