Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mike Rees (Standard Chartered): Οι τράπεζες κατηγορούνται δυσανάλογα με τις ευθύνες τους

Mike Rees (Standard Chartered): Οι τράπεζες κατηγορούνται δυσανάλογα με τις ευθύνες τους
Φόβους ότι ο θυμός προς τους τραπεζίτες της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να αυξηθεί, εκφράζει ο Mike Rees, αξιωματούχος της Standard Chartered, καθώς, όπως τονίζει, κατηγορούνται «δυσανάλογα» από τους πολιτικούς.
«Οι πολιτικοί ακολουθούν μία πορεία και δεν είναι έτοιμοι να κατηγορηθούν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη κοινωνική αναταραχή και την ανεργία», δήλωσε ο κ.  Rees, σε συνέντευξή του. Ο τραπεζίτης της βρετανικής τράπεζας, μάλιστα, υποστηρίζει, ότι οι τράπεζες ως κλάδος δεν έχουν καμία φωνή σε ότι αφορά τις συζητήσεις για την κρίση και όμως κατηγορούνται δυσανάλογα για αυτή.
Τα σχόλιά του ήρθαν αμέσως μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για επιβολή στους ισολογισμούς των τραπεζών. Η Ανεξάρτητη Επιτροπή τραπεζικών εργασιών, επίσης, «ζυγίζει» κατά πόσο πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε διαχωρισμό των επενδύσεων από τις εμπορικές καταθέσεις.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Mervin King, επικεφαλής της Bank of England, επέκρινε τον οικονομικό κλάδο, λέγοντας πως οι τράπεζες θεωρούν ότι είναι «τέλεια αποδεκτό» να λαμβάνουν χρήματα από «αφελείς» πελάτες και να πληρώνουν τα bonus τους, μόνο και μόνο επειδή οι εταιρίες τους είναι πάρα πολύ σημαντικές για την κυβέρνηση για να τις αφήσουν να αποτύχουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης