Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινά σήμερα η 50ή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Ξεκινά σήμερα η 50ή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Στο επίκεντρο θα βρεθούν το συριακό, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο και η κατάσταση στα Βαλκάνια
Αρχίζει σήμερα η 50ή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, με κεντρικά θέματα την κατάσταση στη Συρία, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και την κατάσταση στα Βαλκάνια.
Τις εργασίες της Διάσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν τουλάχιστον 20 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, περισσότεροι από 50 υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, θα κηρύξει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο  κ. Γκάουκ θα καλέσει τους Γερμανούς «να αναγνωρίσουν τη θέση τους στον κόσμο», μεταβάλλοντας τη γερμανική ρητορική περί μη ανάμειξης σε διεθνείς διενέξεις.
Ανάλογες θέσεις αναμένεται να αναπτύξουν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, όσο και η υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, οι οποίοι εκτιμούν ότι η Γερμανία ως οικονομική υπερδύναμη δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί αμέτοχη τις ραγδαίες εξελίξεις.
Από τη γερμανική κυβέρνηση θα λάβει μέρος στη διάσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, ενώ στο Μόναχο αναμένονται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Σουζάν Ράις, αλλά και ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο.
Για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την πρώτη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, αναμένεται η συμμετοχή του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, καθώς και του βετεράνου της αμερικανικής διπλωματίας, Χένρι Κίσινγκερ.
Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων έχουν επιστρατευθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ ισχύουν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης