Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κατηγορεί τη συριακή αντιπολίτευση και τους υποστηρικτές της για προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος στη Συρία

Ρωσία - Κατηγορεί τη συριακή αντιπολίτευση και τους υποστηρικτές της για προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος στη Συρία
Δεν πρέπει να επικεντρώνονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες μόνο στη μεταβατική διοίκηση, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στη δημιουργία μεταβατικής διοίκησης οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, τόνισε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrof, ο οποίος κατηγόρησε τους υποστηρικτές της συριακής αντιπολίτευσης ότι προωθούν την αλλαγή καθεστώτος.
Καθώς σήμερα εισήλθαν στο τελικό στάδιο οι συνομιλίες στη Γενεύη, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη συριακή αντιπολίτευση και τους δυτικούς υποστηρικτές της ότι οδηγούν σε εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων.
«Έχουμε την εντύπωση ότι εκείνοι που εξασφάλισαν τη συμμετοχή της συριακής αντιπολίτευσης σε αυτή τη διαδικασία καλούντας σε διάλογο στη Γενεύη, στην ουσία εννοούσαν αλλαγή καθεστώτος», τόνισε ο Lavrof, αναφερόμενος στο έγγραφο που προέκυψε από τον πρώτο γύρο των συνομιλιών.
Οι δηλώσεις αυτές του ρώσου υπουργού Εξωτερικών καταδεικνύουν την υποστήριξη της Μόσχας προς την κυβέρνηση του σύρου προέδρου Bashar al-Assad, ο οποίος αρνείται τις συνομιλίες για μεταβατική διοίκηση και θέλει να επικεντρωθούν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης