Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - «Μείνετε μαζί μας», λέει ο Ντέιβιντ Μπάουι στους Σκοτσέζους που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν

Βρετανία - «Μείνετε μαζί μας», λέει ο Ντέιβιντ Μπάουι στους Σκοτσέζους που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν
Αυξάνονται όσοι υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Σκοτίας, μετά τις προειδοποιήσεις ότι δεν θα μπορούν να έχουν ως νόμισμα τη στερλίνα
Μήνυμα προς τους Σκοτσέζους που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν έστειλε ο δημοφιλής βρετανός ροκ σταρ Ντέιβιντ Μπάουι, καλώντας τους να μην αποσχιστούν από τη Μεγάλη Βρετανία.
«Σκωτία μείνε μαζί μας», ήταν το μήνυμά του, το οποίο ανέγνωσε το μοντέλο Κέιτ Μος παραλαμβάνοντας το βραβείο του κατά τη διάρκεια απονομής των βρετανικών βραβείων Brits.
Την παρέμβασή του καλωσόρισαν αυτοί που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία.
«Ο Ντέιβιντ Μπάουι είπε αυτό που είχε να πει. Τώρα μπορείς να κάνεις κι εσύ αυτό που σου αναλογεί για να υποστηρίξεις τη Σκοτία», έγραψε στο Twitter o Εργατικός βουλευτής Τζιμ Μέρφι.
Πάντως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκοτίας κερδίζουν έδαφος, ενώ ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες και δημόσιες προσωπικότητες έχουν αρχίσει να συμμετέχουν σ' αυτή.
Διάσημοι Σκοτσέζοι θέτουν τακτικά ερωτήσεις για την ψηφοφορία, αλλά μερικοί αποφεύγουν το θέμα, όπως ο ηθοποιός Σον Κόνερι, με την εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «ο σερ Σον έχει αποσυρθεί και έχει ζητήσει να απορρίψω όλα τα αιτήματα από μέσα ενημέρωσης ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό είναι το θέμα».
Ο σκοτσέζος κωμικός Μπίλι Κόνολι, 71 ετών, έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα και είπε στο BBC πως το δημοψήφισμα αυτό είναι ένας "βάλτος" στον οποίο δεν θέλει να μπει.
Από την πλευρά του, ο πιο εξέχων αθλητής της Σκοτίας, ο τενίστας Άντι Μάρεϊ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός από το 1936 που κέρδισε πέρυσι το τουρνουά του Γουίμπλεντον, είναι πάντως προσεκτικός, καθώς δήλωσε πως είναι υπερήφανος που είναι Σκωτσέζος, αλλά και πως του αρέσει πολύ να αγωνίζεται για τη Μεγάλη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης