Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ευρώπης - ΗΠΑ για τη γερμανική πολιτική – «Ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα» η απάντηση του Dijsselbloem

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ευρώπης - ΗΠΑ για τη γερμανική πολιτική – «Ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα» η απάντηση του Dijsselbloem
"Mην κριτικάρετε την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική"
Κορυφώνεται η διαμάχη Ευρωζώνης – ΗΠΑ για τη γερμανική οικονομική πολιτική, καθώς μετά τις χθεσινές επικρίσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, ήλθε η «απάντηση» από τον επικεφαλής του Eurogroup.
«Ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα και μην κριτικάρετε την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική» ήταν η απάντηση του Jeroen Dijsselbloem στον Jack Lew.
Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη Γερμανία, υπογραμμίζοντας πως η απουσία μίας ισχυρής εγχώριας ζήτησης συμβάλλει στη δημιουργία πρόσθετων εμποδίων στην απόπειρα εξόδου της Ευρωζώνης από την κρίση.
«Είναι λάθος οι ΗΠΑ να συμβουλεύουν την Ευρώπη συνεχώς. Η απάντηση μου στην συνεχόμενη κριτική των ΗΠΑ είναι η εξής: Ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα» διαμήνυσε ο Jeroen Dijsselbloem, μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο.
 Σημειώνεται πως το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας ενισχύθηκε κατά 6% την περίοδο της ευρωπαϊκής κρίσης.
«Η πλειονότητα των γερμανικών εξαγωγών καταλήγει εκτός Ευρωζώνης. Έτσι η Γερμανία αντλεί χρήματα από αγορές όπως η Ασία και όχι από έτερα ευρωπαϊκά κράτη» κατέληξε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Τι μετέδιδε χθες, 10 Φεβρουαρίου, το bankingnews.gr:

Η Ευρώπη και ειδικότερα, οι «πλούσιες» ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, τίθενται στο στόχαστρο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Jack Lew.
Ενόψει της συνεδρίασης των G20, η οποία θα λάβει χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Jack Lew υποστήριξε πως η Ευρωζώνη πλήττεται από την εξαιρετικά χαμηλή ζήτηση στις «πλούσιες» χώρες, όπως η Γερμανία.
Η απουσία μίας ισχυρής εγχώριας ζήτησης συντελεί στη δημιουργία πρόσθετων εμποδίων στις ήδη βαλλόμενες περιφερειακές χώρες, διαμήνυσε παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός.
«Περιμένω το ζήτημα να εξεταστεί στην επικείμενη συνεδρίαση των G20» κατέληξε ο Jack Lew.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης