Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τον B. Obama συναντήθηκε ο Dalai Lama - Νέο πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Με τον B. Obama συναντήθηκε ο Dalai Lama - Νέο πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας
Η Κίνα ήδη αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τις ΗΠΑ να ακυρώσουν την συνάντηση
Νέο πλήγμα αναμένεται να υποστούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα μετά την επίσκεψη του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, Dalai Lama.
Ειδικότερα ο Dalai Lama επισκέφτηκε απόψε τον Λευκό Οίκο, όπου συνατήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Βarack Obama.
Η Κίνα ήδη αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τις ΗΠΑ να ακυρώσουν την συνάντηση που «θα βλάψει σοβαρά τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας».
Ωστόσο ο Barack Obama υποδέχθηκε σε θερμό κλίμα τον Dalai Lama σε μία ιδιωτική συνάντηση στο Δωμάτιο Χαρτών του Λευκού Οίκου.
Η επιλογή του δωματίου και όχι του οβάλ ραφείου που συνήθως χρησιμοποιείται για τις επισκέψεις ξένων ηγετών φαίνεται ότι έγινε προκειμένου να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για τη συνάντηση.
«Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι υποστηρίζει σθεναρά τη διατήρηση των θρησκευτικών, πολιτισμικών και γλωσσικών παραδόσεων και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Θιβετιανών στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
«Ο σεβασμός που δείχνει προς την αγιότητά του ο Μπαράκ Ομπάμα σημαίνει πολλά για τους Θιβετιανούς σε όλο τον κόσμο και ιδίως στο Θιβέτ, γιατί τους δίνει την ελπίδα ότι η φωνή τους ακούγεται ακόμη και τον πιο ισχυρό άνθρωπο του κόσμου», είπε για τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών ο εξόριστος πρωθυπουργός Λομπσάνγκ Σανγκάι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης