Τελευταία Νέα
Διεθνή

BarCap: Η Ευρώπη δε θα γίνει ανταγωνιστική, εάν δεν μειωθεί το επίπεδο διαβίωσης

BarCap: Η Ευρώπη δε θα γίνει ανταγωνιστική, εάν δεν μειωθεί το επίπεδο διαβίωσης
Να μειωθούν στο μισό τα επιδόματα και να δουλέψουν οι Ευρωπαίοι πιο σκληρά, πρότεινε το στέλεχος της επενδυτικής Barclays Capital, Hans-Jörg Rudloff, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ για τη λύση της κρίσης χρέους της Ευρώπης.
Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της BarCap πρότεινε μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο στοχεύει και στη μείωση του επιπέδου διαβίωσης των πληθυσμών. «Έχουμε παράσχει ένα επίπεδο ζωής στους πληθυσμούς μας που είναι ανήκουστο, που κανείς ποτέ στα τελευταία 50 χρόνια δε φαντάστηκε πως θα ήταν δυνατό να παράσχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Η Ευρώπη κουβαλά ένα ‘κοινωνικό βάρος’, το οποίο την κάνει μη ανταγωνιστική έναντι του υπόλοιπου κόσμου. Οι πολίτες πρέπει να εργάζονται περισσότερο, πιο πολλές ώρες και πιο πολλά χρόνια, ειδάλλως είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί το υπάρχον σύστημα». Οι πληθυσμοί δεν είναι έτοιμοι οικιοθελώς να πειθαρχήσουν ώστε να εργαστούν περισσότερο, να ανταμειφθούν λιγότερο και να έχουν λιγότερο σίγουρη εργασία.
Ο Rudloff κατέληξε στις εξής προτάσεις προς την ΕΕ:
-Μείωση κατά 50% στα επιδόματα
-Αύξηση των ωρών και των ετών εργασίας
-Ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού σε ολόκληρη την Ευρώπη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης