Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) - Η έγκριση του ΕSM από το Συνταγματικό Δικαστήριο, επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο

tags :
Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) - Η έγκριση του ΕSM από το Συνταγματικό Δικαστήριο, επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο
Δεν αλλάζει την πρώτη απόφαση που είχε ανακοινώσει το 2012
(upd)Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας επιβεβαίωσε τη νομιμότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), διατηρώντας σταθερή την πρώτη απόφαση του το 2012.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM, επιβεβαιώνει τον δρόμο που έχουμε επιλέξει για τη σταθεροποίηση του ευρώ, δήλωσε σχολιάζοντας την απόφαση, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Οι δικαστές, έκριναν ότι ο νόμος για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συνάδει "κατά το μάλλον προς τη συνταγματική απαίτηση σύμφωνα με την οποία η δημοσιονομική κυριαρχία παραμένει στα χέρια του γερμανικού κοινοβουλίου".
Η  απόφαση ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την αύξηση των κεφαλαίων συμμετοχής της Γερμανίας στο ESM στο μέλλον, ενώ στην ουσία της η απόφαση αυτή απορρίπτει τις προσφυγές εκείνες που επέμεναν για επικύρωση μόνο αν υπήρχαν εγγυήσεις ως προς το διεθνές δίκαιο, αλλά και όσες μιλούσαν περί παραβίασης του γερμανικού συντάγματος.

Πρώτη ενημέρωση: 11:32, Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης