Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο ύψους 1,37 εκατ. ευρώ επέβαλαν στην Google οι ιταλικές αρχές

Πρόστιμο ύψους 1,37 εκατ. ευρώ επέβαλαν στην Google οι ιταλικές αρχές
Για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Πρόστιμο μαμούθ, ύψους 1,37 εκατ.ευρώ καλείται να πληρώσει  η εταιρεία Google στις ιταλικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων για τα  αυτοκίνητα της υπηρεσίας χαρτογράφησης (Street view car).
Ειδικότερα σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο στόλος των street view αυτοκίνητων, που φωτογραφίζουν τους δρόμους για τους χάρτες της Google, παραβιάζουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών που κταγράφονται στην κάμερα χωρίς τη συναίνεση τους.
Πρόκειται για την σκληρότερη ποινή της Google, μετά από μια σειρά δικαστικών συγκρούσεων με τις ρυθμιστικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο έχει ήδη λάβει μέτρα, ώστε να είναι  τα Street View αυτοκίνητα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα.
Η ιταλική ποινή ξεπερνά, την απόφαση των ισπανικών ρυθμιστικών αρχών τον περασμένο Δεκέμβριο σχετικά με τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών των χρηστών από την Google, χωρίς να εξηγεί ποια δεδομένα συλλέγονται και ποια θα είναι η χρήση του.
Σημειώνεται ότι το 2011 η Google πλήρωσε 100.000 ευρώ στις γαλλικές αρχές  για τα Street View αυτοκίνητα, ενώ η ρυθμιστική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων του Αμβούργου επέβαλε πέρσι πρόστιμο 145.000 ευρώ για τη συλλογή δεδομένων ασύρματου δικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης