Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank - Υποβαθμίζει τον κίνδυνο του χαμηλού πληθωρισμού για την ευρωζώνη - Κριτική στις αξιολογήσεις ΔΝΤ και ΟΟΣΑ

tags :
Bundesbank - Υποβαθμίζει τον κίνδυνο του χαμηλού πληθωρισμού για την ευρωζώνη - Κριτική στις αξιολογήσεις ΔΝΤ και ΟΟΣΑ
Προς το παρόν η Γερμανία δεν θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού
Κριτική στις οικονομικές αξιολογήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του ΟΟΣΑ, ασκεί η Bundesbank μέσω του μηνιαίου της report, αμφισβητώντας τη σύνδεση μεταξύ του πληθωρισμού και του επιχειρηματικού κύκλου.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, ενισχύει τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι η Γερμανία δεν βλέπει την ανάγκη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη, προς το παρόν τουλάχιστον.
Σε ανάλυση για το κενό παραγωγικότητας σε αρκετές βιομηχανοποιημένες χώρες, η Bundesbank ισχυρίζεται ότι οι μέθοδοι που εφαρμόζουν ΔΝΤ και ΟΟΣΑ κατέστησαν δύσκολη μια ισορροπημένη αξιολόγηση των αποπληθωριστικών πιέσεων στις οικονομίες της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, οι αναθεωρήσεις των αξιολογήσεων του ΔΝΤ σε μεγαλύτερες ιστορικές περιόδους καθώς και η ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, αμφισβητούν τις πρόσφατες προειδοποιήσεις από το ΔΝΤ ότι ο χαμηλός πληθωρισμός είναι απειλή για την οικονομία της ευρωζώνης.
«Στο τρέχον πλαίσιο των ευρέως διαδεδομένων προβλημάτων αυξημένου χρέους, ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός λειτουργεί επιβαρυντικά για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες χώρες, όπου υπάρχουν προσπάθειες μείωσης του χρέους, ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας και αντιμετώπισης της ανεργίας», ανέφερε το ΔΝΤ σε report του τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη Bundesbank.
Η Bundesbank υποστηρίζει ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη είναι σταθερές και ότι το ποσοστό του πληθωρισμού δεν έχει καμία σημαντική επίδραση στην ισοτιμία του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης