Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch – Αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη Repsol στο «ΒΒΒ» - Θετικές οι προοπτικές

tags :
Fitch – Αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη Repsol στο «ΒΒΒ» - Θετικές οι προοπτικές
Ανώτερα των εκτιμήσεών του οίκου τα έσοδα που αποκόμισε η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία από την αποεπένδυσή της στην Αργεντινή
Η αποεπένδυση από την αργεντίνικη YPF και τα έσοδα από την πώληση των ομολόγων που έλαβε από την αργεντίνικη κυβέρνηση ως αποζημίωση συνέβαλαν στη βελτίωση εκ μέρους της Fitch της αξιολόγησης της ισπανικής πετρελαϊκής εταιρείας Repsol από το «ΒΒΒ-» στο «ΒΒΒ».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης αναβαθμίζει λίγο υψηλότερα την αξιολόγηση της Repsol από το επίπεδο «σκουπίδια», ενώ τονίζει ότι οι προοπτικές είναι θετικές.
Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης σημειώνουν ότι τα έσοδα από την αποεπένδυση στην αργεντίνικη ΥPF και την πώληση των ομολόγων θα προσεγγίσουν τα 6,1 δισ. δολάρια, ή 4,46 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις προβλέψεις του οίκου.
Περαιτέρω αναβάθμιση της αξιολόγησης στο «ΒΒΒ+» θα εξαρτηθεί από το πώς θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία αυτά τα χρήματα, σημειώνει ο οίκος και προσθέτει ότι το καλύτερο σενάριο για να πετύχει η Repsol αναβάθμιση της αξιολόγησης θα ήταν η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία να χρησιμοποιήσει τα αποκτηθέντα έσοδα για να βελτιώσει την ικανότητα εξόρυξης και τα αποθέματα πετρελαίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης