Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Διασώθηκαν 900 λαθρομετανάστες σε δύο επιχειρήσεις ανοικτά της Σικελίας

Ιταλία – Διασώθηκαν 900 λαθρομετανάστες σε δύο επιχειρήσεις ανοικτά της Σικελίας
Να σταματήσει να κλείνει τα μάτια κάλεσε την Ε.Ε. ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών
Πεντακόσιους μετανάστες, εκ των οποίων 103 παιδιά και 64 γυναίκες, κυρίως συριακής υπηκοότητας, που επέβαιναν σε πλοιάριο το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί, μετέφεραν σώους σήμερα το μεσημέρι δυο ιταλικά στρατιωτικά πλοία στο λιμάνι της Αουγκούστα στη Σικελία.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού διέσωσε επιπλέον 400 μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας.
Από την πλευρά του ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο αναφέρθηκε και πάλι στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τις συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, καλώντας την Ε.Ε. να μην κλείνει τα μάτια σε ένα θέμα στρατηγικής σημασίας για όλη την Ευρώπη.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι «αν η Ευρώπη δεν μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση, θα αναγκασθούμε να αφαιρέσουμε το όλο κόστος της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum από την ετήσια χρηματική μας εισφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πρόσθεσε δε, ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μετανάστες να πεθαίνουν μέσα στην θάλασσα» και κάλεσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σταματήσει να κλείνει τα μάτια μπροστά σε ένα θέμα στρατηγικής σημασίας για όλη την ήπειρο», καθώς όπως επισήμανε η Μεσόγειος Θάλασσα είναι ευρωπαϊκό σύνορο, όχι ιταλικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης