Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Απαράδεκτα, εξοργιστικά και ευτελή τα σχόλια του πρίγκιπα Καρόλου για τον πρόεδρο Πούτιν

Ρωσία – Απαράδεκτα, εξοργιστικά και ευτελή τα σχόλια του πρίγκιπα Καρόλου για τον πρόεδρο Πούτιν
Σε επίσημη διακοίνωση προέβη ο ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο, ζητώντας εξηγήσεις
(upd) Την έντονη δυσαρέσκεια της Ρωσίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο βρετανός πρίγκιπας Κάρολος για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρομοιάζοντάς τον με τον Χίτλερ.
«Αν αυτές οι λέξεις εκστομίσθηκαν πραγματικά, τότε αναμφίβολα δεν τιμούν τον μελλοντικό βρετανό μονάρχη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θεωρούμε απαράδεκτη, εξοργιστική και ευτελή τη χρησιμοποίηση του δυτικού Τύπου από μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας για τη διάδοση της προπαγανδιστικής εκστρατείας εναντίον της Ρωσίας σε ένα πιεστικό ζήτημα, δηλαδή την κατάσταση στην Ουκρανία», δήλωσε.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ρωσία προέβη σε επίσημη διακοίνωση στη Βρετανία ζητώντας εξηγήσεις.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ρώσος διπλωμάτης θα επισκεπτόταν σήμερα, Πέμπτη, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις επί του θέματος.
Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να είπε σε εκδήλωση προς τιμήν βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον Καναδά, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι «ο Πούτιν κάνει ό,τι ακριβώς έκανε ο Χίτλερ τότε».
Εκπρόσωπος του πρίγκιπα που ρωτήθηκε σχετικά είχε δηλώσει ότι «δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές συνομιλίες. Ήταν μία ιδιωτική συνομιλία σε μία δεξίωση για τους βετεράνους του πολέμου».

(Πρώτη ενημέρωση 10:36, 22 Μαΐου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης