Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα των G7 προς τη Ρωσία – «Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις» προειδοποιεί ο Β. Obama

Αυστηρό μήνυμα των G7 προς τη Ρωσία – «Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις» προειδοποιεί ο Β. Obama
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνόδου
Καταπέλτης για τη Ρωσία ήταν το πόρισμα της συνόδου των G7, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, Barack Obama, David Cameron και Angela Merkel απέστειλαν αυστηρό τελεσίγραφο προς τη Ρωσία, καλώντας τον Vladimir Putin να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και να αναγνωρίσει το νέο εκλεγμένο Ουκρανό Πρόεδρο.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι ηγέτες των G7 θα προβούν στην επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο B. Obama.
Να σημειωθεί πως η Ρωσία είχε εξαιρεθεί των εργασιών των G7, εξαιτίας της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.

Τι μετέδιδε χθες, Τετάρτη, το bankingnews.gr
Την πρόοδο της ευρωπαϊκής οικονομίας εξήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, H.V. Rompuy, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των G7.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ευρωζώνη κινείται πλέον, σε μονοπάτια ανάκαμψης, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2015.
Παράλληλα, επισήμανε πως ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης των G7 - πλην της οικονομίας – θα είναι και η ουκρανική κρίση.
«Εάν καταστεί αναγκαίο, η Ευρώπη θα προβεί στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων» σχολίασε επί του θέματος. Παρόμοιες δηλώσεις πραγματοποίησε και η Καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία αποσαφήνισε πως δεν θα διστάσει να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία.
Εκ μέρους της Κομισιόν, ο J.M. Barroso εξήρε την συμφωνία Ουκρανίας και Ρωσίας για την τιμή του φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης