Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Μειώθηκαν στις 312.000 οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Κοντά σε προ κρίσης χαμηλά

ΗΠΑ – Μειώθηκαν στις 312.000 οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Κοντά σε προ κρίσης χαμηλά
Λίγο υψηλότερα του χαμηλού επτά ετών ο μέσος όρος αιτήσεων τον Μάιο, στις 311.750
Κοντά σε προ κρίσης χαμηλά διαμορφώνεται ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτημα για χορήγηση επιδόματος ανεργίας.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου που έληξε στις 14 Ιουνίου υποχώρησαν ελαφρώς οι αιτήσεις κατά 6.000, στις 312.000, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας από τις 318.000 σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.
Ο μέσος όρος των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας των περασμένο μήνα, Μάιο, υποχώρησε κατά 3.750, στις 311.750, λίγο υψηλότερα από το χαμηλό επτά ετών.
Οι αιτήσεις έχουν υποχωρήσει προοδευτικά τους τελευταίους δύο μήνες, αντικατοπτρίζοντας τον χαμηλό ρυθμό απολύσεων και την αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στα πριν την κρίση υψηλά.
Αν και οι αιτήσεις είναι σε προ κρίσης χαμηλά, οι ΗΠΑ ακόμη είναι αντιμέτωπες με υψηλό ποσοστό ανεργίας για περίπου πέντε χρόνια που διαρκεί η οικονομική ανάκαμψη, ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να χαίρεται ιδιαίτερα η κυβέρνηση για τη μείωση των αιτήσεων ανεργίας.
Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνεχείς αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 54.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στα 2,56 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιουνίου.
Οι συνεχείς αιτήσεις αντικατοπτρίζουν τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν ήδη το επίδομα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης